Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea steagului ISIS, folosit de FANATICII ISLAMIŞTI CARE AU TERORIZAT PLANETA cu băile de sânge
Povestea steagului ISIS, folosit de FANATICII ISLAMIŞTI CARE AU TERORIZAT PLANETA cu băile de sânge

Povestea steagului ISIS, folosit de FANATICII ISLAMIŞTI CARE AU TERORIZAT PLANETA cu băile de sânge

Este văzut în aproape toate imaginile în care apar fanaticii islamişti, dar puţini ştiu ce reprezintă de fapt steagul ISIS.

Statul Islamic nu avea steag când s-a autoproclamat în octombrie 2006, dar propaganda teroriştilor a lucrat câteva luni până în ianuarie 2007 şi astfel a fost publicată o poză cu noul steag ISIS.

Steagul este negru pentru că foarte multe scrieri despre Mahomed pomenesc despre un steag negru, conform expertului american William McCants, care a scris mai multe cărţi despre ISIS. Pe steag există doar alb și negru, fără zone de gri între bine și rău, între credincioși și necredincioși.

Textul steagului este sacru pentru musulmani şi a fost folosit cu mult timp înainte de apariţia grupării teroriste. Despre text se crede că este acelaşi ce stă scris pe steagul mesagerului lui Dumnezeu, adică: „Niciun Dumnezeu în afară de Allah”. Sub acest mesaj vine completarea cu litere negre într-un cerc alb: „Mohamed este mesagerul lui Dumnezeu”.

În ceea ce priveşte tiparul cercului, se crede că acesta este inspirat de sigiliul profetului. Experţii în terorism consideră că Statul Islamic avea nevoie de steag pentru a face legătura între gruparea teroristă şi profetul Mahomed, ceea ce în acelaşi timp legitima şi Statul Islamic.