Evenimentul ZileiJustitiePovestea omului care a scăpat nejefuit de Dumitru Burcea. Agresorul milionarilor din Pitești a fost „dovedit” cu pumnii de nea Vasile Butelie

Povestea omului care a scăpat nejefuit de Dumitru Burcea. Agresorul milionarilor din Pitești a fost „dovedit” cu pumnii de nea Vasile Butelie

Povestea omului care a scăpat nejefuit de Dumitru Burcea. Agresorul milionarilor din Pitești a fost „dovedit” cu pumnii de nea Vasile Butelie
Bătăușul care i-a atacat pe soții milionari, din Pitești, a fost stopat în „cariera” sa de tâlhar de un fost cadru militar care l-a învins într-o bătaie corp la corp. Agresorul neagă implicarea în jaf, însă judecătorii Tribunalului Argeș l-au arestat, pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor și tâlhărie

Unul dintre cei mai mediatizați infractori ai momentului, sibianul Dumitru Vasile Burcea, arestat ca principal suspect, după agresiunea de săptămâna trecută, asupra soților Camelia și Ovidiu Cristescu, în vila lor din Pitești, a avut de furcă cu o altă victimă a sa. Este vorba despre un fost cadru militar, Vasile Neagu, căruia oamenii îi spun „Vasile Butelie”.

Acesta i-a făcut față bătăușului violent, practicant de kick-boxing, chiar dacă acesta era înarmat cu o sabie. Ieri, Butelie a fost chemat, la Pitești, să depună mărturie în fața procurorilor. Reporterii „Evenimentul zilei” au aflat întreaga poveste.

Agresat lângă sediul Poliției

Principalul suspect în cazul tâlhăriei asupra familiei Cristescu din Pitești a „acționat”, la începutul lunii mai, și la Mangalia unde țintă i-a fost tot o vilă impozantă de la intrarea în oraș, chiar în apropierea Poliției. Cel atacat a fost proprietarul, Vasile Neagu, fost angajat în Armată, acum un prosper om de afaceri, cunoscut sub porecla de „Vasile Butelie” pentru că deține o firmă de distribuție butelii de aragaz. Are un serviciu de pompe funebre și o mulțime de apartamente și case.


FOTO: Vasile Butelie, martorul care l-a învins pe tâlharul Dumitru BurceaÎnvins de victimă

Atacul a avut loc sâmbătă, 2 mai, în jurul orei 22.00, atunci când „nea Vasile Butelie” s-a trezit în casă cu un individ cu statură atletică, înarmat cu o sabie. Individul l-a atacat, lovindu-l cu pumnii în cap. Neșansa atacatorului a fost că Vasile a știut să contraatace. S-a bătut parte în parte cu agresorul până când acesta a abandonat lupta și a fugit cu mâna goală. Proprietarul a sunat la 112.

Șeful Poliției Mangalia, comisar șef Nicolae Pescaru, crezând că este vorba de o răzbunare, a chemat Laboratorul Criminalistic. Victima a fost trasnportată la Spitalul Municipal Mangalia, unde a rămas internat peste noapte pentru îngrijiri.

Dat de gol de imaginea de la Mangalia

Proprietarul vilei avea casa împânzită cu camere de supraveghere. Imaginea agresorului – mediatizată, ulterior – a condus la identificarea autorului. Polițiștii și-au dat seama că individul nu este din oraș și venise la mare ca să „opereze” în minivacanța de 1 mai. Oamenii legii au trimis probele ADN la IGPR și l-au identificat la Cisnădie, în județul Sibiu. „Colaborarea dintre Inspectoratele județene de Poliție Constanța, Sibiu, Argeș, IGPR și polițiștii din Franța a confirmat că este vorba de Dumitru Burcea de 33 ani, cunoscut prin modul violent cu care își tâlhărea victimele”, a declarat, pentru EVZ, șeful IPJ Constanța, chestor Bogdan Despescu.

„Nu avem mobilul. Nu știm dacă are legătură cu membrii familiei”

Dumitru Vasile Burcea a fost arestat, aseară, în cazul tâlhăriei comise în noaptea de 16 spre 17 mai asupra unei familii – Camelia și Ovidiu Cristescu – din Pitești. Un judecător de la Tribunalul Argeș a decis să emită un mandat de arestare pe numele său pentru tentativă de omor, tâlhărie și tentativă de tâlhărie, în cazul faptelor comise la Pitești și Mangalia. „Are cam 14 ani executați, în în țară pentru violare de domiciliu, furturi, tâlhării, foarte multe fapte. A ieșit din penitenciar în 2013, a fost eliberat condiționat, mai are 1.407 zile de executat, rămase neexecutate”, a declarat procurorul Iolanda Drăguț, din cadrul Parchetului Argeș. Informațiile „pe surse” pentru presa locală indică un alt atac, cu o săptămână înainte de cel din vila soților Cristescu, la o locuință din apropierea casei milionarilor, mai exact pe strada Petre Ispirescu. Totuși, după atacul asupra vilei sale, proprietarul Ovidiu Cristescu a angajat oameni să-i repare camerele video, care erau defecte în seara în care soția sa a fost lovită și a intrat în comă, scrie jurnaluldearges.ro. Prim-procurorul Marius Ștefan din cadrul Parchetului Argeș a declarat că „probele ADN găsite la fața locului corespund cu profilul suspectului”. Însă, arată anchetatorul, „nu avem mobilul și deocamdată nu știm dacă are vreo legătură cu vreun membru al familiei. Vom continua cercetările și vom vedea.”.


Accesează: