Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea INCREDIBILĂ a celei mai bogate femei din lume! Şi-a deschis propria companie la 22 de ani – Foto Galerie
Povestea INCREDIBILĂ a celei mai bogate femei din lume! Şi-a deschis propria companie la 22 de ani – Foto Galerie

Povestea INCREDIBILĂ a celei mai bogate femei din lume! Şi-a deschis propria companie la 22 de ani – Foto Galerie

Cea mai bogată femeie din lume a crescut la o fermă și a fost singura din familia ei care a mers la liceu. Mama ei a murit atunci când ea avea doar cinci ani, iar iar tatăl său, un fost soldat, era parţial orb şi cu o mână accidentată.

Zhou Qunfei a fondat Lens Technology, o companie producătoare de ecrane pentru telefoane mobile şi tablete care a ajuns în prezent la vânzări de 2,35 miliarde de dolari şi peste 90.000 de angajaţi, scrie Business Magazin.  ( Imaginile cu Zhou Qunfei le puteți vedea în galeria foto de mai sus)

În trecut o simplă muncitoare de fabrică, Zhou Qunfei a devină în 2016 cea mai bogată femeie din lume cu o avere estimată la 9,2 miliarde de dolari, după ce fosta ocupantă a locului 1, Elizabeth Holmes, şi-a pierdut întreaga avere.

O persoană foarte retrasă, femeia a devenit cunoscută după ce compania sa a fost listată la bursă, în 2015. Aceasta a înregistrat atunci o creştere spectaculoasă a acţiunilor, de peste 300%, la debutul pe piaţa de capital. Mai mult decât averea sa impresionantă, evoluţia carierei sale are o poveste demnă de filmele hollywoodiene, mai scrie aceeași sursă. 

„Este probabil cea mai de succes femeie din lume”, a declarat Rupert Hoogewerf, editorul site-ului Hurun, care se ocupă de urmărirea celor mai bogaţi oameni din China. „Este vorba de o persoană pe care nimeni din lume nu o ştia pe această vreme anul trecut, e o poveste fenomenală”, spunea Hoogewerf în 2015, imediat după listarea la bursă a Lens Technology.

Averea însă nu a fost făcută ușor. Condiţiile au determinat-o să muncească cot la cot cu tatăl său şi cei doi fraţi în agricultură şi creşterea animalelor, în principal pentru subzistenţă. În tot acest timp, Zhou a fost singura dintre fraţi care a urmat liceul, reuşind să fie şi un elev model, după spusele profesorilor săi, anunță Mediafax. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News