Evenimentul Zilei > International > Post Brexit, armata Marii Britanii se înarmează. Sute de mii de euro pentru militari
Post Brexit, armata Marii Britanii se înarmează. Sute de mii de euro pentru militari

Post Brexit, armata Marii Britanii se înarmează. Sute de mii de euro pentru militari

Dispozitivele gonflabile nu au terminat de demonstrat utilitatea lor într-un context militar.

Ultimul exemplu se regăsește în dotarea armatei britanice: Inflatable Walls Training System (IWTS), un modul de antrenament de combat urban care va fi în curând implementat de armata majestății sale.

Proiectat de compania britanică Survitec, IWTS se bazează pe un set de ziduri gonflabile, modulare, care permit armatei să construiască rapid o structură temporară „ oriunde o cere pregătirea soldaților”, a anunțat recent armata britanică.

Fabricat din cauciuc și din vinil, acest dispozitiv inovator vor „crește posibilitățile de antrenament și de exerciții fizice ” ale militarilor.

Potrivit companiei britanice, ideea a câștigat deja adepți în armata australiană, la fel ca și în anumite servicii de poliție din Elveția, Germania, Italia și Hong Kong.

Sunt disponibile șase configurații, a căror complexitate depinde de numărul de panouri gonflabile.

Eșalonul superior, IWTS „Advanced”, necesită doar opt soldați ca să reconstituie un cătun de douăzeci de case în doar trei ore, potrivit forcesoperations.com.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE