Evenimentul Zilei > Actualitate > Porturi maritime închise din cauza ceții dense
Porturi maritime închise din cauza ceții dense

Porturi maritime închise din cauza ceții dense

Județul Constanța este acoperit, de astăzi dimineață, de o pătură graosă de ceață care afectează traficul rutier dar și navigația maritimă. Toate porturile maritime și fluviale și-au suspendat manevrele din cauza vizibilității extrem de reduse.

Autoritățile portuare au dispus la ora 7,10 suspendarea manevrelor portuare în portul ConstanțaNord, încărcarea și descărcarea mărfurilor, din cauza vizibilității de sub 100 de metri. Pe alocuri, vizibilitatea este aproape de zero. La ora 7,45, s-a închis și portul Midia Năvodari urmat peste două ore de portul Mangalia. 

Operațiunile portuare sunt suspendate și în portul maritim Constanța Sud-Agigea dar și în zona fluvială. Canalul Dunărea Marea Neagră și-a întrerupt, de asemenea, activitatea, convoaiele de barje, așteptând să se ridice ceața. Din același motiv a fost oprit și tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea. 

De asemenea, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza ceții dense, traficul se desfășoară dificil pe autostrada A2 București – Constanța (în special pe tronsonul București – Cernavodă) și pe numeroase artere din județul Constanța  dar și din Buzău, Brăila, Călărași, Cluj, Vrancea, Iași, Botoșani, Galați sau Suceava.

Se recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă în condiţii de vizibilitate scăzută) şi să ţină cont de faptul că pe timp de ceaţă depăşirea este cea mai periculoasă manevră.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: