Liderul de la Kiev susține că, Ucraina este sprijinită de către comunitayea internațională, iar acest lucru este demosntrat de susținerea conducerii SUA, a Uniunii Europene și a altor țări.

De asemenea, Poroşenko a  mai declarat că în cadrul vizitei sale la Bruxelles, conducerea instituțiilor UE a transmis un mesaj conform căruia ucrainenii pot conta pe UE, care nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeii şi nu va accepta agresiunea din Donbas.

Președintele ucrainean a subliniat că Rusia a recunoscut că este parte a conflictului din Ucraina în momentul în care preşedintele Vladimir Putin a semnat acordurile de pace de la Minsk și şi-a asumat obligații destul de clare în acest sens.

„Ideea este că lumea a recunoscut că Rusia este un stat agresor, prin documente ale Parlamentului European și decizii ale ONU, ale G7 şi ale instituțiilor financiare internaționale”, a spus Poroșenko. Preşedintele ucrainean a comparat situația dintre Rusia cu Germania nazistă, care, în 1939, a atacat Polonia, declanșând astfel cel de-al Doilea Război Mondial.

„Sunt convins că nici Germania lui Hitler nu s-a identificat drept agresor în războiul împotriva Poloniei. Astăzi, însă, există deja dosare ale Ucrainei în instanțele internaționale, inclusiv la ONU, unde în documente se arată Rusia este un stat agresor. Nimeni nu are nicio îndoială în privinţa agresorului rus”, a declarat Petro Poroşenko, scrie rador.

 

Te-ar putea interesa și: