Joi, după ce Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a anunțat suspendarea protocolului de colaborare cu Partidul Social Democrat (PSD), Ministrul Educației, Valentin Popa. Kelemen Hunor a declarat despre dmisia lui Valentin Popa că „Aceasta este singura decizie corectă a ministrului Educaţiei”. „Este și o părere de rău, dar și o bucurie că mă duc lângă familie și stau mai liniștit”, a declarat Valentin Popa.

 

Demisia lui Valentin Popa din funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale a fost anunțată public și apoi înregistrată la Guvern, la cabinetul premierului, joi, 27 septembrie, a declarat, în aceeași zi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

 

Ulterior, s-a vehiculat numele Ecaterinei Andronescu, dar aceasta nu a răspuns încă dacă acceptă funcția de ministru al Educației. Vineri, 28 septembrie, premierul Viorica Dancila a trimis propunerea la Palatul Cotroceni ca Rovana Plumb să asigure interimatul la Ministerul Educatiei, după demisia lui Valentin Popa.