"Eu intenţionez – cred că şi preşedintele, dar nu pot vorbi în numele lui – să avem acea întrunire săptămânală între prim-ministru şi preşedinte, pentru că este extrem de utilă. Primele întâlniri pe care le-am avut au fost foarte utile, am discutat ce avem de făcut, ce propunem. Inclusiv atunci când nu suntem neapărat de acord pe ceva, dar faptul că discutăm înainte este un lucru extrem de util. Faptul că la o oră după, cum făceam cu Băsescu, nu îl văd la televizor pe Iohannis spunând exact invers ce îmi zisese în discuţia dintre noi doi e un alt lucru normal, bun şi util şi toată ţara are de beneficiat din faptul că nu mai e un preşedinte care toată ziua iese şi se ceartă, ci dimpotrivă, vrea să discute", a spus Ponta la România Tv.

El a arătat că un astfel de sistem a funcţionat şi între Ion Iliescu, ca preşedinte, şi Adrian Năstase, ca prim-ministru, fiind posibil şi în mandatul prezidenţial al lui Emil Constantinescu, şi a precizat că vrea să asigure, cât timp va conduce Guvernul, un astfel de sistem de dialog cu preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat cât timp crede că va dura această bună colaborare cu Iohannis, Ponta a răspuns, râzând, că atât timp cât va fi prim-ministru.

Întrebat în continuare cât crede că va dura colaborarea cu el din partea preşedintelui, Iohannis, Ponta a arătat că nu are nicio temere în acest sens, deoarece îl cunoaşte pe Iohannis, care "merge pe nişte reguli", presiuni putând însă apărea din partea politicienilor şi a grupurilor de interese care vor "scandal".

"Sincer, nu am nicio temere. Nu pot să spun că îl cunosc atât de mult pe Iohannis, dar îl cunosc şi cred că este un om care merge pe nişte reguli şi ăsta este un lucru foarte important. Nu ştiu cât de mare va fi presiunea celor care au trăit zece ani din scandal şi care acum sunt supăraţi că nu mai e scandal. Nu mă refer la presă, vorbesc despre oameni politici, grupuri de influenţă care, dacă nu e scandal, nu îşi găsesc un loc în societate şi sigur că de acolo presiunea va fi pe Iohannis, pe mine, însă eu sunt optimist că am învăţat toţi din cei zece ani de război între preşedinte şi guverne, oricare au fost, şi Parlament că războiul nu face decât să ducă la pierderea tuturor", a afirmat Ponta.

La finele anului trecut, după o discuţie avută la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta a afirmat că a fost întâlnirea sa "săptămânală" cu şeful statului, pe subiecte obişnuite de colaborare instituţională şi urări de "La mulţi ani".