Evenimentul Zilei > Economie > Ponta, teme pentru Orban: Să semneze şi să dea drumul proiectului autostrăzii Comarnic-Braşov
Ponta, teme pentru Orban: Să semneze şi să dea drumul proiectului autostrăzii Comarnic-Braşov

Ponta, teme pentru Orban: Să semneze şi să dea drumul proiectului autostrăzii Comarnic-Braşov

Ponta îi dă teme premierului. Liderul Pro România a declarat, astăzi, la Brașov, că proiectul pentru autostrada Comarnic Brașov ar putea fi semnat de către Ludovic Orban.

Este vorba desăre un proiect pe care l-a lăsat, în 2015, la Guvern, finalizat atât din punct de vedere al asigurării finanţării, cât şi a firmelor care urmau să-l execute.

„Era totul finalizat – finanţare, firmele cu care îl făceam, iar faptul că atunci, din motive strict politice, mi-au făcut dosare penale şi mie, şi ministrului transporturilor a fost o ticăloşie şi iată că s-au pierdut cinci ani. Poate că, acum, domnul Orban, nemaiavând problema pe care am avut-o noi atunci – să ne facă doamna Kovesi dosare degeaba, numai pentru a nu mai face autostrada – o să o facă pentru că proiectul e acolo, banii sunt acolo, trebuie să aibă doar curaj să-i dea drumul. Pe noi, atunci, ne-au blocat. Am crezut că îi dă drumul Cioloş, nici ceilalţi de după el n-au făcut-o, măcar acum poate face Orban că are protecţie”, a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă.

În ce priveşte un alt proiect major pentru judeţul Braşov, spitalul regional, liderul Pro România a subliniat că acesta se poate realizat numai în parteneriat public-privat şi doar cu o administraţie locală „luminată”.

„Din 2015, de când s-a semnat programul cu UE (Infrastructură Mare-n.r.), banii s-au alocat pentru trei spitale regionale – Iaşi, Cluj şi Craiova. Din bani de la buget, mi-aş dori, dar nu v-aş sfătui să credeţi. Şi atunci, singurul lucru posibil este un parteneriat public-privat între autorităţi locale şi o firmă privată care să construiască. Există aşa ceva în Europa, însă pentru aceasta îţi trebuie o administraţie luminată şi care să nu vrea să facă altceva decât acest lucru”, a punctat Ponta.

Preşedintele ProRomânia, Victor Ponta, a participat, miercuri, la o întâlnire cu organizaţia judeţeană şi candidaţi braşoveni ai partidului în alegerile locale, care a avut loc la Cetatea Braşov.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: