Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, reacție DURĂ la Klaus Iohannis după interviul din presa germană: „O propagandă securistă”
Ponta, reacție DURĂ la Klaus Iohannis după interviul din presa germană: „O propagandă securistă”

Ponta, reacție DURĂ la Klaus Iohannis după interviul din presa germană: „O propagandă securistă”

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, după anunţul lui Klaus Iohannis că se gandeşte să atace la CCR o modificare a parlamentarilor la Codul Penal, că totul este o propagandă securistă.

"Să nu ne aflam într-o confuzie care ţine tot de propagandă. Probabil se referă la un proiect de modificare a Codului Penal care e trecut de Senat cu 90 la 20 de voturi. Eu vă anunţ că PSD nu are 90 de senatori, deci 90 de senatori din toate grupurile parlamentare, la 90 la 20 povestea asta că vrea PSD…noi nu putem să schimbam o lege şi nu avem în niciun caz 90 de senatori. Faptul că de fiecare data eu vorbesc de guvernare, dar PNL nu prea există, e propagandă securistă, cum putem noi să strângem 90 de voturi? Hai să fim serioşi, nu asta e situaţia", a declarat Victor Ponta la România TV.

Întrebat dacă în calitate de lider PSD le poate cere parlamentarilor săi să respingă proiectul, Ponta a spus: "Vă înşelati amarnic, în sensul în care eu mă duc şi cer sprijinul Parlamentului pentru măsurile guvernamentale, dar eu nu dau ordine la Parlament, dimpotrivă. Dacă credeţi că mai suntem ca pe vremea lui Băsescu care avea un partid dresat ca animalele de la circ, vă înşelaţi. Dacă eu puteam să le zic celor 90 de senatori să voteze împotrivă mă supraestimaţi"