Evenimentul Zilei > Politica > Cum l-a făcut PONTA praf pe DRAGNEA în presa internațională
Cum l-a făcut PONTA praf pe DRAGNEA în presa internațională

Cum l-a făcut PONTA praf pe DRAGNEA în presa internațională

Victor Ponta a acordat un interviu-apel agenţiei Associated Press prin care le-a cerut parlamentarilor să nu-l destituie pe prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Ponta a declarat că prim-ministrul Sorin Grindeanu este un garant al stabilităţii şi predictibilităţii în România. Grindeanu este 'opţiunea bună, opţiunea pozitivă, opţiunea pentru viitor', a spus el.

''Partidul Social-Democrat, aflat la guvernare, a retras sprijinul politic pentru Sorin Grindeanu săptămâna trecută, susţinând că acesta nu a pus în aplicare programul formaţiunii. Aflat în funcţie din ianuarie acest an, Grindeanu neagă că ar avea rezultate nesatisfăcătoare şi afirmă că liderul partidului, Liviu Dragnea, caută să obţină un control mai mare asupra PSD. Lui Dragnea îi este interzis să fie premier ca urmare a unei condamnări privind fraudarea votului'', notează agenţia de presă citată, potrivit Agerpres.

Victor Ponta a explicat că acest conflict, care a provocat 'uimire totală' printre aliaţii occidentali, a început după ce Curtea Constituţională a confirmat o decizie conform căreia legea care îi interzice să fie ministru unei persoane cu o condamnare este constituţională. ''Din acest moment … conflictul a început, în mod irevocabil liderul (partidului) nu poate fi prim-ministru şi prim-ministrul … a spus atunci că avem un guvern pe termen lung, care este stabil'', a afirmat el.

Ponta a adăugat că stilul lui Dragnea de a conduce partidul, care a votat în unanimitate să-i retragă sprijinul şi să-l excludă pe Grindeanu, aminteşte de politica din perioada comunistă. 'Numai atunci exista unanimitate, liderul decidea absolut totul', a spus el, estimând că actuala criză ar putea duce la scindarea partidului, cel mai mare din România, transmite Associated Press.