"Am discutat şi cu Dragnea, Oprea şi liderii ALDE despre faptul că vineri avem o şedinţă cu o rectificare pozitivă. (…) La rectificarea bugetară punem salarii cu 25% pentru medici, profesori, despăgubiri pentru agricultori, partea cu încălzirea pe iarnă. În egală măsură, avem mai mulţi bani încasaţi la buget cu 9% TVA  decât cu 24%. Sunt câteva măsuri care pot intra în vigoare la 1 ianuarie, urmând să producă tot creştere economică cum ar fi scăderea impozitului pe dividente, reducerea CASS la 5 salarii medii. De la 1 ianuarie, regimul persoanelor fizice se schimbă şi de aceea trebuie să îi ţinem în activitate în mod productiv", a precizat Victor Ponta, la Romania Tv.

Totodată, premierul a adăugat că este de părere că PNL nu se va opune reducerii impozitului pe dividente.

"Cred că dacă apare vreo supărare pe scena politică e destul de clar că atât PSD cât şi partidele stau la guvernare stau mai bine decât PNL. (…) Eu nu cred că PNL e împotriva reducerii impozitului pe dividente sau schimbării regimului microintreprinderilor", a adăugat premierul.

Iohannis a declarat că Guvernul se pregăteşte de o rectificare bugetară, care nu ar trebui să se facă după "calcule electoratiste sau interese partizane". Referitor la rectificarea bugetară, Victor Ponta a precizat că acesta nu are interese electorale pentru că nu candidează în 2016.

"Cred că Iohannis nu a văzut rectificarea (…) Ceea ce a zis Iohannis e foarte corect. Facem bugetul foarte bine. Eu nu candidez şi nu am interese electorale. Şi nici el".

Întrebat când a vorbit cu Dragnea despre o analiză a activităţii miniştrilor, şeful Guvernului a răspuns:

"Demult, de când Dragnea era în guvern. Nu e nimeni bătut în cuie în scaun. Sunt lucruri pe care le stabilim în partid şi atât timp cât guvernul e performant lucrurile sunt absolut în regulă. Plănuim să o facem tot timpul evaluarea", a menţionat premierul.

Întrebat de ce a declarat că principalul adversar al PSD rămâne Traian Băsescu, prim-ministrul a precizat:

"Chemaţi-l pe Băsescu la dvs. în emisiune să vedeţi câtă audienţă face. Chemaţi-i şi pe Gorghiu, Blaga şi Predoiu să vedeţi că nu se uită nimeni la ei. Sunt conştient că din punct de vedere politic avem un adversar puternic. Ceilalţi sunt aşa fantome (…) Alţii aşteaptă să-i aducă altcineva la guvernare. Deocamdată eu nu văd decât un singur adversar puternic.(…) Nu e vina mea că în opoziţie sunt doar nişte holograme. Ceilalţi sunt nişte marionete", a adăugat Victor Ponta la România TV.

"E necinstit, el a făcut mult rău României şi va face în continuare. Dar asta nu înseamnă să nu constat că atunci când are ceva de spus oamenii îl aud şi când vorbesc liderii opoziţiei nici nu ştiu cine sunt (…) Oamenii preferă stăpânul, nu marioneta" a conchis şeful Guvernului, potrivit rtv.net.