Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, la Consiliul Naţional al PSD: Nu m-au ucis, sunt mai puternic și hotărât să mergem mai departe. Singurul lucru de care să vă fie frică să fie chiar frica | VIDEO
Ponta, la Consiliul Naţional al PSD: Nu m-au ucis, sunt mai puternic și hotărât să mergem mai departe. Singurul lucru de care să vă fie frică să fie chiar frica | VIDEO

Ponta, la Consiliul Naţional al PSD: Nu m-au ucis, sunt mai puternic și hotărât să mergem mai departe. Singurul lucru de care să vă fie frică să fie chiar frica | VIDEO

Președintele PSD Victor Ponta a transmis, la reuniunea Consiliul Național al PSD, că deși partidul trece printr-o perioadă grea din cauza problemelor pe care unii membri le au în justiție și a pierderii alegerilor prezidențiale, partidul trebuie să stea în picioare și să meargă mai departe. Premierul s-a declarat mai puternic ca oricând și, parafrazându-l pe Roosvelt, le-a spus colegilor de partid că singurul lucru de care ar trebui să le fie frică, este chiar frica.

„Ca să lămurim lucrurile, nu m-au ucis. Sunt mai puternic și hotărât să mergem mai departe. Sunt cinci ani în care am făcut multe lucruri importante pentru PSD și România. Cinci ani pentru care vă mulțumesc, în care am câștigat multe bătălii, e adevărat, am pierdut-o pe cea pentru președinte, dar toate celelalte le-am câștigat. România are nevoie de PSD și are nevoie să ne ținem de cuvânt în continuare. Avem mult de muncit împreună. Vă rog să lăsați deoparte supărări, reprosuși dezamăgiri și să mergem împreună mai departe.

Ieri, glumeam că probabil n-o să mai vină nimeni la reuniunea CN și totuși când am ajuns aici era o mare coadă la intrare. Au fost intervenții la microfon care arătau tristețe, dezamăgire, teamă. M-am bucurat că ați ales-o pe Rovana Plumb pentru că ea e optimistă și ieri a dat mesajul de curaj de care avem nevoie în momente grele. De ce nu trebuie să fiți dezamăgiți sau temători: mi-aduc aminte cum arăta PSD și cum arăta România în 2010. Azi, nu suntem așa. Suntem un partid aflat la guvernare într-o alianță puternică și le mulțumesc prietenilor de alianță. Partidul cu cei mai mulți parlamentari, aleși locali, miniștri, membri de partid. Avem și necazuri, că sunt mulți care au avut de suferit, că va fi greu în continuare, asta e. Vreți în opoziție? Nu avem niciun motiv să considerăm că suntem în 2010. PSD e ca pasărea Pheonix și de câte ori toți îi cântă prohodul, renaște din propria cenușă. Toată viața mea voi fi social-democrat. Și toată viața mea o să cred că România are nevoie de politici social-democrate”, le-a spus Ponta colegilor aflați în sală.

Președintele PSD a vorbit și despre foștii colegi de alianță și „regimul Băsescu”, despre care a declarat că este cel mai malefic regim de după Revoluție.

„Ne-am luptat cu cel mai rău, cel mai malefic, cel mai puternic regim politic pe care România l-a avut după 89. Noi suntem încă în picioare. Ei și el sunt acolo unde trebuiau să fie de mult: în fața justiției. Noi suntem cei care am câștigat cea mai importantă bătălie. Iohannis a fost și va fi adversarul nostru politic, dar Băsescu a fost dușmanul nostru, dușmanul României. Sincer să fiu, sunt de acord cu Tăriceanu, avem în fața tot PDL, care și-a schimbat o literă, în rest, nicio diferență, cei care sunt cu adevărat liberali sunt alături de noi, iar PDL-iștii sunt PDL-iști, îi știm și i-am bătut de multe ori și o să îi mai batem de câte ori va fi nevoie cu sprijinul oamenilor din această țară. 

Poate în 2016 vom întelege ca trebuie să mergem pe un proiect care să însemne bunăstare pentru români și acel proiect nu poate fi făcut decat de noi, USL.

Da, am pierdut alegerile prezidențiale și cred că există o vină a mea pentrui că atunci când am câștigat alegeri era lauda mea, acum evident e responsabilitatea mea, dar vreau să nu transformăm acest lucru într-o jelanie, vrem să învățăm din greșeli și să vedem cum putem data viitoare să fim într-adevar mai bine pregătiți.

Ca fiecare dintre voi când scriem un discurs, ne inspirăm din ceva. Eu aseară am recitit lucrurile spuse de un mare președinte american mai de mult în viață și vreau să vă transmit un mesaj din pareta lor.

Spunea Roosvelt, „singurul lucru de care trebuie să ne fie frică trebuie să fie chiar frica”, a spus Ponta.