Evenimentul Zilei > Politica > Ponta are un FAVORIT pentru postul de premier. Mesaj OFENSIV pentru Dragnea
Ponta are un FAVORIT pentru postul de premier. Mesaj OFENSIV pentru Dragnea

Ponta are un FAVORIT pentru postul de premier. Mesaj OFENSIV pentru Dragnea

Fostul premier, Victor Ponta, a scris, pe pagina sa de Facebook, că dacă PSD l-ar fi propus pe prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, pentru funcția de prim-ministru, l-ar fi votat „cu toată inima”.

„Dacă Florin Georgescu ar fi fost propus de către PSD pentru funcția de Prim Ministru l-aș fi votat cu toată inima și aș fi convins încă 50 de parlamentari din afara PSD – ALDE să o facă / după care aș fi fost liniștit că economia românească va merge bine, măsurile sociale implementate, vom avea din nou competență profesională și seriozitate, stabilitate și predictibilitate; și mai ales aș fi fost convins că Guvernul va fi condus de la Palatul Victoria – nu din alte birouri. Ca să nu mai vorbesc de faptul că Președintele Iohannis nu ar fi avut niciun motiv să îl respingă – absolut niciunul!”, a scris Ponta.

El a adăugat că „din păcate nu cred că cineva îi va propune în mod serios lui Florin Georgescu această funcție – și știu destui care vor răsufla ușurați că el a refuzat din start orice discuție având acest obiect ! "Prietenii" știu de ce…”.

Reacția lui Ponta vine în urma declarațiilor făcute de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, care a spus, la Antena 3, că a avut o discuție cu Florin Georgescu.

„Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluție foarte bună, are experiența guvernării. Mi-a spus că are și ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reușim să-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu.

Social-democrații vor decide astăzi lista candidaților pentru funcția de premier, iar nominalizarea se va face mâine în cadrul Comitetul Executiv.