„Dacă Florin Georgescu ar fi fost propus de către PSD pentru funcția de Prim Ministru l-aș fi votat cu toată inima și aș fi convins încă 50 de parlamentari din afara PSD – ALDE să o facă / după care aș fi fost liniștit că economia românească va merge bine, măsurile sociale implementate, vom avea din nou competență profesională și seriozitate, stabilitate și predictibilitate; și mai ales aș fi fost convins că Guvernul va fi condus de la Palatul Victoria – nu din alte birouri. Ca să nu mai vorbesc de faptul că Președintele Iohannis nu ar fi avut niciun motiv să îl respingă – absolut niciunul!”, a scris Ponta.

El a adăugat că „din păcate nu cred că cineva îi va propune în mod serios lui Florin Georgescu această funcție – și știu destui care vor răsufla ușurați că el a refuzat din start orice discuție având acest obiect ! "Prietenii" știu de ce…”.

Reacția lui Ponta vine în urma declarațiilor făcute de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, care a spus, la Antena 3, că a avut o discuție cu Florin Georgescu.

„Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluție foarte bună, are experiența guvernării. Mi-a spus că are și ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reușim să-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu.

Social-democrații vor decide astăzi lista candidaților pentru funcția de premier, iar nominalizarea se va face mâine în cadrul Comitetul Executiv.