"Sunt convins că nu vreţi acelaşi lucru pentru România. Cred că putem să ferim România de o furtună care nu are decât o singură origine: dorinţa şi foamea de putere a celor care au pierdut puterea prin votul oamenilor", a spus Ponta, la dezbaterea moţiunii de cenzură, citat de mediafax.ro.

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a spus vineri că România este în "plină criză", determinată de premierul Victor Ponta care arată ca "un politician disperat" şi vrea să rămână "agăţat" de scaunul de la Palatul Victoria, îndemnându-l să-şi dea demisia, "ca premierul Moldovei".

"România este astăzi o ţară aflată în plină criză generată şi determinată de premierul a cărei legitimitate este pusă sub îndoială. Domnul prim-ministru sfidează pe toată lumea şi refuză să facă un gest normal în orice ţară democratică să-şi depună demisia. (…)Arată ca un politician disperat, vrea să rămână agăţat de scaunul de la Paltul Victoria", a spus Blaga.

El a arătat că premierul trebuia să-şi dea demisia încă după alegerile prezidenţiale, când a blocat votul cetăţenilor din diaspora.

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, care este suspectat de falsificarea actelor sale de studii, şi-a anunţat vineri demisia, informează site-ul Unimedia.info.