Ponta despre prima întâlnire cu Băsescu: Ce om mişto, deschis, drăguţ | VIDEO

Ponta despre prima întâlnire cu Băsescu: Ce om mişto, deschis, drăguţ | VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, povestește astăzi, într-o însemnare pe blog, cum l-a cunoscut pe Traian Băsescu, în iarna lui 2002, prima impresie fiind "ce om mişto, deschis, drăguţ", pentru ca peste câteva minute să-i vină „să plângă de ciudă”.

Șeful social-democraților relatează că s-a întâlnit față în față cu președintele, cu ocazia unei dezbateri la TVR, în perioada în care acesta era primar general, iar el șef al departamentului de control al guvernului, care tocmai făcuse un raport despre situația de la Capitală.

„A venit la mine de parcă eram vechi prieteni, m-a luat direct cu bancuri, a hăhăit în stilul caracteristic şi m-a bătut de câteva ori pe spate! În câteva minute mi-a făcut confidenţe, ce tare îi plac băieţii tineri şi serioşi aşa ca mine, că îmi vede un viiitor luminos, bla bla! Finalul a fost apoteotic: «băi Victore, păcat că eşti însurat, că am două fete, hahahaha!»", povestește Ponta discuția dinaintea emisiunii, precizând că a fost luat prin surprindere de schimbarea de ton din timpul dezbarerii TV. Derută totală „Îmi amintesc că pe drumul spre studioul emisiunii mă gândeam ce om mişto, deschis, drăguţ, nu rece (arogant o să zică cârcotaşii) şi pedant ca şeful meu de atunci(Adrian Năstase-n.r.), cu care aveam o relaţie strict profesională. Mai aveam puţin şi eram gata să mă înscriu în fan-clubul Băsescu şi deja mă mustra conştiinţa că am scris de toate matrapazlâcurile lui de la Primărie. (...) Cum a început Băse (în emisiune-n.r.)? Direct: «Această slugă a lui Năstase, acest tânăr ticălos a venit aici să vă spună numai minciuni şi să-i apere pe corupţii pesedeului!»”, susține Ponta, recunoscând că a avut câteva minute de „derută totală”.  ”Îmi venea să plâng de ciudă că mă manipulase așa ușor”, mai spune liderul PSD.

Traian Băsescu: "Ponta era ca un preş la mine în birou" Postarea de pe blogul lui Victor Ponta după ce în ultimele zile a avut loc un schimb de replici în care cei doi s-au jignit unul pe altul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele a declarat, acum două seri, la emisiunea "Naşul", că Victor Ponta "a venit preş" la el în birou, în 2008, întrebând dacă l-ar putea sprijini la alegerile pentru Primaria Capitalei şi că discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru prin ieşirea din PSD. Mai mult preşedintele a precizat că liderul PSD face "frumos ca maimuţica" pentru a face pe plac lui Adrian Năstase, Viorele Hrebenciuc şi Liviu Dragnea.

În replică, liderul PSD a declarat, ieri, că va cere suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă acesta va promulga legea pensiilor. "Reacţia lui Traian Băsescu este una tipică pentru vremurile pe care eu personal nu le-am trăit, ci părinţii mei. E o reacţie de securist, de corupt, de hoţ, care este prins la furat, şi care aruncă responsabilitatea pe ceilalţi", a afirmat liderul PSD.