Ponta, acuzat de TENDINŢE DICTATORIALE de un senator PNL: Să dea OUG prin care să DESFIINŢEZE Parlamentul. Ne PUTINIZĂM sau nu?

Ponta, acuzat de TENDINŢE DICTATORIALE de un senator PNL: Să dea OUG  prin care să DESFIINŢEZE  Parlamentul. Ne PUTINIZĂM sau nu?

Senatorul PNL Cristian Bodea se arată profund nemulţumit de atitudinea Guvernului faţă de parlamentari. “Aproape 95% dintre iniţiative sunt respinse. Îi recomand premierului să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să desfiinţeze Parlamentul. Să jucăm pe faţă”, a atacat liberalul.

"Azi traim intr-o republica guvernamentala. Dovada este procentul de aproape 95% al initiativelor parlamentarilor respinse de catre Guvern. Asta, in timp ce Guvernul Ponta a stabilit un record de ordonante de urgenta: 115. Ordonantele de urgenta sunt acte de forta, prin care Guvernul isi impune vointa politica.

Ne prefacem ca lucram legal, ca aprobam sau respingem legile sau ordonantele, dar nu are nici un rost. Daca Guvernul nu are incredere in Parlament si domnul Ponta, impreuna cu ministrii lui, considera ca numai ei stiu ce este bine de facut si ca noi nu putem avea initiative bune, ii recomand premierului sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa desfiinteze Parlamentul. Sa jucam pe fata", a declarat Cristian Bodea într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a avertizat că în acest mod, România se îndreaptă spre putinizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Toata lumea este fericita. Asta e situatia. Si dl. Ponta nu are cum sa o nege. Asta e decizia care sta in fata liderilor USL, daca vrem sa functionam normal, dupa regulile democratice, care se aplica foarte bine in toate tarile dezvoltate. Ori, altfel, facem o democratie originala, in care ne prefacem ca avem institutii ca si ceilalti, dar conduce un singur om. Ne putinizam sau nu? Asta e intrebarea la care trebuie sa se gandeasca dl. Ponta. Numai sa ne spuna si noua", a subliniat senatorul.

Întrebat dacă i-a transmis premierului aceste nemulţumiri, liberalul a a răspuns că "nu l-a găsit ditamai subsecretarul de stat american, d-apoi eu".

"Unde, in ce cadru inchis sa-i transmit premierului aceste lucruri? Sa stau pe la usa lui? Nu l-a gasit ditamai subsecretarul de stat american, d-apoi eu? Eu ii transmit pe fata, sa-mi dea raspuns pe fata. Asta asteapta cetateanul de la noi: sa vada ce facem pentru ei si sa inteleaga ce facem", a conchis senatorul liberal.