Evenimentul Zilei > Economie > Ponta a reușit. VEZI cu cine îl înlocuiește pe bancherul care i-a dat credit Ioanei Băsescu
Ponta a reușit. VEZI cu cine îl înlocuiește pe bancherul care i-a dat credit Ioanei Băsescu

Ponta a reușit. VEZI cu cine îl înlocuiește pe bancherul care i-a dat credit Ioanei Băsescu

După scandalul creditului acordat Ioanei Băsescu pentru terenul de la Nana, de către CEC Bank, Guvernul a ridicat problema înlocuirii directorului general al băncii Radu Ghețea, care este și președinte al CA.

Ulterior, lucrurile s-au mai calmat unul din motive fiind probabil compensațiile mari pe care acestea le-a negociat în contract pentru situațiile în care ar fi destituit. Zilele trecute au fost nominalizați noi membri pentru pozițiile executive din cadrul CEC.  

Potrivit MFP, în funcțiile de membri executivi ai CA al CEC Bank pentru un mandat de patru ani, începând cu data aprobării de către BNR, Adunarea Generală a Acționarilor băncii a nominalizat pe Enache Jiru — director general-președinte al CA, Lucian Claudiu Anghel — director-prim-vicepreședinte, membru al CA, Mihaela Lucica Popa — director-vicepreședinte, membru al CA și Cristian Tudorancea — director-vicepreședinte, membru al CA. Enache Jiru este în prezent secretar de stat în Ministerul Finanțelor și a mai ocupat funcția de director general al CEC Bank. 

Până atunci, mandatele membrilor executivi și ale celor neexecutivi din Consiliul de Administrație (CA) al CEC Bank au fost reînnoite, începând cu 11 mai a.c., până la data aprobării de către Banca Națională a României a noilor membri nominalizați, a anunțat, ieri seara, Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

"Adunarea Generală a Acționarilor CEC Bank, care a avut loc vineri, 8 mai a.c., a decis reînnoirea mandatelor membrilor executivi ai Consiliului de Administrație al CEC Bank, respectiv a mandatelor membrilor neexecutivi ai instituției bancare până la data aprobării de către Banca Națională a României a noilor membri nominalizați", scrie în comunicatul MFP.  

Membrii executivi ale căror mandate au fost prelungite sunt: Radu Grațian Ghețea — director general-președinte al CA, Andrei-Liviu Stamatian — director prim-vicepreședinte, membru al CA, Gheorghe Carabașan — director—vicepreședinte, membru al CA și Mihaela Lucica Popa — director-vicepreședinte, membru al CA. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: