Alături de familia îndoliată şi de alte persoane care doresc să îi aducă un ultim omagiu eroului pompier, pompierii militari îşi vor conduce pe ultimul drum camaradul de armă, decedat la datorie luni, 6 iunie august a.c., în timpul unei intervenţii de stingere a incendiului care a cuprins fabrica de încălţăminte din Jilava.

Într-un comunicat transmis EVZ, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată că, astăzi, îi aduce un ultim omagiu colegului – sublocotenent post-mortem Răzvan Dumitru Luchian din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buftea, Garda de intervenție Măgurele a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” București-Ilfov, plecat dintre noi mult prea devreme, în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu produs în  localitatea Jilava.

Salvatorii bucureșteni au organizat un ceremonial militar şi religios de cinstire în memoria celui care a părăsit această lume, fulgerător.

La ora 11.00, pentru pompierii români, timpul s-a oprit în loc, preţ de un minut. „Puţin pentru o viaţă, dar o eternitate pentru recunoştinţa ce o purtăm colegilor noştri decedaţi la datorie”, se arată în comunicatul IGSU.

Pentru profesionalismul şi devotamentul de care a dat dovadă Răzvan în numeroasele  intervenţii pe care le-a gestionat,  pe platourile fiecărei subunităţi de pompieri din ţară se va păstra un moment de reculegere, timp în care semnalele luminoase şi sirenele autospecialelor de intervenţie îi vor da onorul.

Luni, din ordinul ministrului afacerilor interne Petre Tobă, eroul pompier a fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent.

„Să ne rugăm pentru el”

La despărţirea de camaradul lor, colegii pompieri au transmis un mesaj emoţionant: „Sunt întâmplări ale destinului care ne aduc în împrejurări ce ne pun la grea încercare, aşa cum este şi durerosul moment al despărţirii de bunul nostru coleg, chemat la doar 34 de ani, spre o lume mai dreaptă şi mai bună.

În cei zece ani de carieră ca pompier salvator, Răzvan a participat la numeroase intervenţii, aflându-se permanent la datorie, oferindu-ne tuturor un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire. Înfruntând natura dezlănţuită, luptând cu focul ori răzbind prin gerul năprasnic şi nămeţii iernii pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă, el a dovedit o comportare exemplară, demnă de un adevărat pompier salvator. Răzvan Dumitru Luchian este şi va rămâne mereu alături de noi, colegii lui, cu sufletul său mare şi bun, cu amintirea unui om vrednic, priceput şi capabil.

Să ne rugăm pentru el şi să-l cinstim, cu demnitate şi onoare.

Rămas bun… vei rămâne mereu în sufletele noastre!”

Te-ar putea interesa și: