Evenimentul Zilei > Social > Pompierii se chinuie să salveze vieți îmbarcați în mașini care ar trebui casate. Au peste 25-30 de ani
Pompierii se chinuie să salveze vieți îmbarcați în mașini care ar trebui casate. Au peste 25-30 de ani

Pompierii se chinuie să salveze vieți îmbarcați în mașini care ar trebui casate. Au peste 25-30 de ani

Statistică îngrijorătoare în Timiș. 40% din autospecialele cu care intervin pompierii ar trebui casate de mult, ele având au o vechime mai mare de 25 de ani, arată Lucian Mihoc, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

„În anul 2018 ISU Timiș a avut o creștere a numărului de intervenții cu 19%, în condițiile în care deficitul de personal este undeva la 15%. Pentru anul 2019 vom avea investiții, este nevoie de a avea aceste echipamente, utilaje. Aici m-aș referi în mod special la autospeciale cu apă și spumă, e un segment puțin vulnerabil, în condițiile în care avem 40% din parcul auto cu autospeciale care au o vechime mai mare de 25 de ani. Pentru anul 2019 ISU Timiș este implicat în trei proiecte pe fonduri europene, cu o valoare totală de 3,2 milioane de euro. În județul Timiș vor veni cinci autospeciale”, a explicat Lucian Mihoc.

Paradoxal, arată Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, situaâia în județul Timiș e mult mai bună decât cea la nivel național, unde 41% din mașinile de intervenție ale pompierilor au peste 30 de ani.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: