Evenimentul ZileiActualitatePompierii din București au avut mari bătăi de cap din cauza ninsorii. Intervenții pe bandă rulantă

Pompierii din București au avut mari bătăi de cap din cauza ninsorii. Intervenții pe bandă rulantă

Pompierii din București au avut mari bătăi de cap din cauza ninsorii. Intervenții pe bandă rulantă
15 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți au bifat pompierii din București după ninsoarea de duminică noaptea.

Pompierii din București au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil şi pe autoturisme. Din cauza precipitațiilor căzute sub formă de ninsoare au existat mai multe probleme și au existat 15 solicitări legate de arborii care au căzut fie pe drumuri sau pe mașini.

15 copaci îndepărtați de pompierii din București

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucurşeti-Ilfov (ISUBIF), au fost îndepărtaţi 15 copaci, un stâlp şi un cablu de electricitate. Nouă autoturisme au fost avariate. Pompierii din București au acţionat pe străzile Nicolae Milescu, Covasna, Calea Floreasca, Şoseaua Dobroeşti, Slăniceanu şi Politehnicii.

Totodată, au fost emise mesaje pentru informarea populaţiei prin intermediul panourilor electronice stradale şi prin reţelele de socializare, conform Agerpres.

Precipitațiile vor fi prezente în continuare

În ceea ce privește vremea, ea va fi marcată în continuare de precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Mai ales în sudul şi sud-estul țării cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 – 20 litri pe metrul pătrat. Vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ dimineața, îndeosebi în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură. Aici se va mai depune un strat de zăpadă, ce va depăşi local 15 – 20 cm, potrivit ANM.

În București va ninge mai ales în prima parte a zilei şi din nou în cursul nopţii. Se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 10 cm. Temperatura maxima se va situa în jur de 2 grade Celsius, iar cea minimă va fi de -2 grade Celsius.

În această săptămână, cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.


Accesează: