Pomohaci lovește din nou! Ultimul tun dat de preot întrece orice măsură. Avocații sunt terifiați

Pomohaci lovește din nou! Ultimul tun dat de preot întrece orice măsură. Avocații sunt terifiați

Preotul Cristian Pomohaci, cunsocut pentru dosarele sale pentru abuz, a ajuns din nou în lumina reflectoarelor după ce le-a „făcut-o” și avocaților săi.

Cântăreţul în sutană Pomohaci a refuzat luni la rând să se prezinte în faţa instanţei, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. Fiindcă a lipsit de câteva ori nemotivat, apoi a invocat, prin intermediul avocaţilor, că ar fi bolnăvior, prin spitale, Pomohaci a reuşit să îi scoată din minţi pe judecători, care, într-un final, au considerat că sunt luaţi la mişto, scrie Spynews.

Aşa că, pentru a se asigura că avocaţii lui Pomohaci nu vor mai tergiversa procesul, magistraţii au ameninţat că îi vor arde la buzunare, dacă nu se prezintă luni la tribunal. „Stabileşte un nou termen de judecată la data de 18 noiembrie 2019. Citarea inculpatului. Emiterea de adrese către domni avocaţi Dura George şi Cruceru Alina, cu menţiunea de a se prezenta personal sau prin substituent la viitorul termen de judecată, sub sancţiunea aplicării unei amenzi judiciare”, au decis judecătorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior acestui episod, judecătorii au suspectat că Pomohaci s-ar folosi de documente medicale false pentru a fenta legea, aşa că au solicitat Spitalului Braşov să explice care este adevărul: “Dispune emiterea unei adrese către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a comunica la dosarul cauzei dacă inculpatul Pomohaci Cristian Dorin a fost sau este internat la această unitate medicală, în caz afirmativ în ce perioadă s-a aflat internat şi sub supravegherea cărui medic s-a aflat, precum şi scopul internării”.

Dosarul în care Pomohaci este judecat se referă la mai multe fapte de evaziune fiscală, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproape 700.000 de lei. În urmă cu un an şi jumătate, Parchetul General a anunţat că a început urmărirea penală în cazul fostului preot Cristian Pomohaci pentru evaziune fiscală în formă continuată, iar dosarul a ajuns în scurt timp pe masa judecătorilor, fiindcă Pomohaci a recunoscut faptele, sperând la o pedeapsă mai blândă.

„În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale”, era menţionat în comunicatul Ministerului Public.