„Au arătat ca o carte deschisă”

„Leșii” începuseră competiția cu un eșec (0-2 contra Senegalului), așa că ultimul joc din Grupa H, cel cu Japonia, va fi cu miză doar pentru niponi. Presa de la Varșovia a criticat fără menajamente și l-a pus la zid în primul rând pe selecționerul Adam Nawalka.

„A făcut o sumedenie de ședințe secrete, a analizat meciuri și a construit strategii. Pe teren însă, ai noștri au arătat ca o carte deschisă, așteptîndu-l pe cititor în librărie. Senegalezii și columbienii nu numai că au știut totul despre noi, dar au știut și cum să ne anihileze complet, pentru că Nawalka a uitat că fotbalul trebuie jucat în primul rând cu zâmbetul pe buze, cu fantezie și curaj”, au scris ziariștii de la „Sport”, care au mai remarcat: „Adversarii au jucat fotbal, fiindcă au putut. Și au putut, fiindcă polonezii n-au făcut nimic ca să-i împiedice.”

Robert Lewandowski, starul naționalei, a recunoscut înfrângerea: „Noi, jucătorii, suntem primii vinovați. Nu putem mai mult în acest moment. Am luptat, dar lupta singură nu câștigă meciuri. Cred că am avut prea puțină calitate.”