Evenimentul Zilei > Actualitate > Polonezii au fost puși la zid după eliminarea prematură de la turneul final
Polonezii au fost puși la zid după eliminarea prematură de la turneul final

Polonezii au fost puși la zid după eliminarea prematură de la turneul final

Naționala Poloniei, privită ca una dintre echipele solide de la turneul final, a ratat orice șansă de calificare în „optimi”, după eșecul suferit în fața Columbiei, scor 0-3.

„Au arătat ca o carte deschisă”

„Leșii” începuseră competiția cu un eșec (0-2 contra Senegalului), așa că ultimul joc din Grupa H, cel cu Japonia, va fi cu miză doar pentru niponi. Presa de la Varșovia a criticat fără menajamente și l-a pus la zid în primul rând pe selecționerul Adam Nawalka.

„A făcut o sumedenie de ședințe secrete, a analizat meciuri și a construit strategii. Pe teren însă, ai noștri au arătat ca o carte deschisă, așteptîndu-l pe cititor în librărie. Senegalezii și columbienii nu numai că au știut totul despre noi, dar au știut și cum să ne anihileze complet, pentru că Nawalka a uitat că fotbalul trebuie jucat în primul rând cu zâmbetul pe buze, cu fantezie și curaj”, au scris ziariștii de la „Sport”, care au mai remarcat: „Adversarii au jucat fotbal, fiindcă au putut. Și au putut, fiindcă polonezii n-au făcut nimic ca să-i împiedice.”

Robert Lewandowski, starul naționalei, a recunoscut înfrângerea: „Noi, jucătorii, suntem primii vinovați. Nu putem mai mult în acest moment. Am luptat, dar lupta singură nu câștigă meciuri. Cred că am avut prea puțină calitate.”