Poliţistul drogat, care a lovit o femeie, pus după gratii pentru 30 de zile

Poliţistul drogat, care a lovit o femeie, pus după gratii pentru 30 de zile Sursa foto: Arhiva EVZ

Poliţistul din Constanţa, care a lovit cu maşina o femeie, fiind drogat şi băut la volan, a fost pus în arest preventiv pentru 30 de zile.

Poliţistul drogat din Constanţa a ajuns după gratii. Decizia a fost luată vineri, 8 septembrie, de magistrații Judecătoriei Caracal. Mandatul de arestare nu este definitiv. Acesta este cu drept de contestare în instanţa ierarhic superioară.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.F.S.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului prev. de art. 336 alin. 1 C.p. şi părăsirea locului accidentului prev. de art. 338 alin. 1 C.p., pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 08.09.2023 până la data de 07.10.2023, inclusiv”, se arată în soluția instanței.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Politistul beat si drogat din Caracal

Polițistul beat și drogat din Caracal. Sursa foto. captura video

Poliţistul drogat a încercat să inducă autorităţile în eroare

Polițistul beat și drogat care a accidentat o femeie în Caracal, județul Olt, a fost reținut joi de procurori. Angajatul MAI a fost prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Incidentul s-a petrecut marți dimineața, pe o stradă din municipiul Caracal. Un tânăr polițist, în vârstă de 21 de ani, drogat și băut, a urcat la volan și a fost implicat într-un accident rutier. El a lovit cu mașina o femeie care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Femeia lovită avea 33 de ani și a fost transportată de urgență la spital.

Pentru a scăpa de acuzații, polițistul beat și drogat le-a spus autoritățile din Caracal că la volan ar fi fost o tânără. Este vorba despre sora polițistului. Tânăra și-ar fi asumat responsabilitatea pentru acest incident.

În urma verificărilor, însă, polițiștii de la serviciul rutier din Caracal au stabilit cum s-au petrecut lucrurile în realitate. Ei au confirmat că mașina a fost condusă de polițistul drogat, astfel că au deschis un dosar penal.

Pe lângă acuzațiile de conducere sub influența băuturilor alcoolice și a drogurilor și vătămare din culpă, acesta este cercetat și pentru că a încercat să inducă în eroare autoritățile.

Pe lângă droguri mai consumase şi alcool

Codruț Silvian Florin Belea lucra ca agent la Poliția Transporturi Constanța. În același autoturism se mai aflau doi elevi ai școlii de poliție de la Câmpina.

El a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost testat și cu aparatul drugtest, „care a indicat prezența a două substanțe psihoactive”