Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliţiştii vrânceni, cu ochii pe centură
Poliţiştii vrânceni, cu ochii pe centură

Poliţiştii vrânceni, cu ochii pe centură

Săptămâna trecută, în timpul unei ample acţiuni, poliţiştii au amendat peste 700 participanţi la trafic, care nu purtau centurile. Deşi au încercat să găsească tot felul de scuze, oamenii legii nu s-au lăsat înduplecaţi.

Inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, a precizat că 720 de amenzi au fost aplicate şoferilor şi pasagerilor de pe locul din dreapta faţă şi alte 22 pasagerilor de pe bancheta din spate. Poliţiştii atenţionează că astfel de acţiuni vor continua, până când toţi conducătorii auto şi pasagerii vor înţelege că centura de siguranţă nu este un moft, ci o necesitate şi o obligaţie legală.
Specialiştii spun că în timpul unui impact, pasagerii din spate, care nu-şi pun centurile de siguranţă, se pot lovi dur de podul maşinii, iar pasagerul din mijloc, în general, zboară prin parbriz. Coliziunile sunt foarte periculoase chiar şi la viteze mici. S-a constatat ştiinţific că un impact la 40 de kilometri pe oră supune corpul uman la presiuni similare cu o cădere de la etajul III al unei clădiri.
sursa: monitorulvn.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: