Poliţiştii, puşi la cură de slăbire. Află cât trebuie să aibă în jurul taliei pentru a nu fi retrogradaţi

Poliţiştii, puşi la cură de slăbire. Află cât trebuie să aibă în jurul taliei pentru a nu fi retrogradaţi

O măsură inedită a fost aplicată pentru a-i constrânge pe poliţişti să slăbească. "Bătălia burţii" va fi cruntă pentru unii dintre ei, dar trebuie să facă faţă dacă vor să mai meargă pe teren.

Comandantul poliţiei din provincia pakistaneză Penjab, cea mai populată din ţară, a ordonat subalternilor săi care s-au îngrăşat prea mult să slăbească dacă vor să fie trimişi în continuare pe teren, altfel vor rămâne să facă muncă de birou, un ultimatum calificat de un cotidian local drept "bătălia burţii", transmite luni AFP.

Comandantul Habibur Rehman a stabilit că talia poliţiştilor nu trebuie să depăşească 96 cm. "Sunt la regim, iar dacă eu pot să slăbesc, atunci voi de ce să nu puteţi?", a spus el în faţa trupelor pentru a-şi justifica ordinul. "Din cauza excesului de greutate, poliţiştii nu mai pot să urmărească bandiţii, hoţii şi alţi criminali", a explicat purtătorul său de cuvânt, precizând că jumătate din poliţiştii statului Penjab sunt vizaţi de noua dispoziţie.  De la 1 iunie începe măsurarea poliţiştilor Unii dintre aceştia au luat deja măsuri şi s-au înscris în cluburi sportive sau fac diferite exerciţii fizice, în special jogging pentru a slăbi până pe data de 1 iulie, când va începe evaluarea lor sub aspectul greutăţii.

Bucătăria pakistaneză este bogată în carne, ulei şi zahăr, iar 22,2% din populaţie este supraponderală, o rată modestă la nivel mondial, Pakistanul ocupând locul 164 în ierarhia celor 194 de state clasificate după procentul de persoane supraponderale.

Ne puteți urmări și pe Google News