Poliţiştii vor fi dotaţi cu microfoane şi camere de luat vederi, ataşate pe uniforme!

Sindicatul Poliţiştilor Europeni Europol pregăteşte o investiţie în dispozitive audio-video care să fie purtate de poliţiştii români care intră în contact cu cetăţenii, conform replicaonline.ro.

„Aşa cum am precizat încă de la început, prin intermediul Sindicatului EUROPOL, vrem sa promovăm o altfel de luptă sindicală. Vrem sa spargem barierele stabilite de celelalte sindicate şi să ne trezim din letargia sindicală în care ne aflăm de mai bine de 2 ani, timp în care niciun sindicat nu a mai produs rezultate. De aceea, anterior lansării Sindicatului Europol, la începutul lunii septembrie 2016, prin intermediul unui sondaj pe facebook, în grupul Politişti Adevraţi, unde sunt peste 12.000 de membri (poliţişti, ziarişti, dar şi simpli cetăţeni) am evaluat nevoia şi necesitatea unor dispozitive audio-video care să fie purtate de poliţiştii care intră în contact direct cu cetăţenii.

Tot în susţinerea acestui demers, am avut întâlniri cu reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe care i-am invitat să ne susţină în demersul noastru de a achiziţiona astfel de dispozitive, în cadrul unui proiect pilot, cu o durată de 3 luni, în urma căruia să analizăm impactul pe care aceste dispozitive (bodycam-uri) le au asupra muncii de poliţie. Ambele structuri au agreeat utilizarea acestor dispozitive, cu observaţia că îşi doresc ca protocolul de colaborare să fie încheiat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, au transmis reprezentanţii Europol.

Astfel, primele 10 dispozitive vor fi puse dispoziţia poliţiştilor de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei.