Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii care au parcat pe trotuar, AMENDAȚI la cererea expresă a primarului
Polițiștii care au parcat pe trotuar, AMENDAȚI la cererea expresă a primarului

Polițiștii care au parcat pe trotuar, AMENDAȚI la cererea expresă a primarului

Polițiștii locali care și-au parcat mașinile pe trotuar au fost sancționați de colegii lor, la o săptămână de la comiterea faptei. A fost nevoie de cererea expresă a primarului Nicolae Robu pentru a se lua această decizie.

„Direcția Poliția Locală Timișoara comunică faptul că, cei doi polițiști locali care s-au aflat la volanul autovehiculor oprite pe platforma din fața instituției la data de 12.04.2017, încurcând circulația pietonilor, fapt semnalat de altfel pe o persoană care a făcut o fotografie ce a circulat pe rețeaua de socializare și în mass-media, au fost sancționați conform OUG 195/2002 – Codul Rutier, cu câte 290 lei fiecare și câte 2 puncte penalizare la permis, fapta fiind prevăzută de art. 142 lit. N, unde este stipulat că se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor. De asemenea, Poliția Locală a luat toate măsurile ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple, fiind montate camere de luat vederi și urmând a se trasa zona destinată pietonilor, nefiind vorba despre un trotuar strict delimitat”, a transmis Poliţia Locală.

Amintim că revoluţionarul Corneliu Vaida, care este și cetățean de onoare al Timișoarei, a fost amendat cu 900 de lei pentru că a postat pe Facebook imaginea cu mașinile Poliției Locale parcate neregulamentar, scriind că șoferii acestora sunt nesimțiți. Amenda, spun cei de la Poliţia Locală, a fost pentru repetatele ocazii în care revoluționarul ar fi ”insulrat” pe Facebook, agenții de poliție, numindu-i ”boacteri” (termenul în argou pentru polițiști).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News