Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții de amploare în Capitală, marți dimineață. Prejudiciul este uriaș
Percheziții de amploare în Capitală, marți dimineață. Prejudiciul este uriaș

Percheziții de amploare în Capitală, marți dimineață. Prejudiciul este uriaș

Marți dimineață, polițiștii din Capitală percheziții într-un dosar de înşelăciune şi uz de fals, cu prejudiciu de 2 milioane de lei.

Polițiștii din Capitală au făcut, marți dimineață, percheziții într-un dosar de înșelăciune şi uz de fals. Prejudiciul se ridică la 2 milioane de lei.

Poliţişti de la DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare, marţi dimineaţa, nouă mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Tulcea.

Potrivit unui comunicat remis, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 23 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, respectiv uz de fals.

Polițiștii Capitală, percheziții de amploare într-un dosar de înșelăciune

De asemenea, sunt puse în aplicare mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate.

În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018 – 2019, a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziţionării unor autoturisme noi.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că sunt angajaţi la diverse societăţi comerciale şi că ar realiza venituri ridicate.

Prejudiciul produs se ridică la 2.000.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Percheziții în București și Ilfov

În urmă cu o lună, oamenii legi au efectuat percheziții de amploare în București și Ilfov într-un dosar privind demolarea ilegală a unui imobil din centrul Capitalei.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 9 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare, toate în legătură cu demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul municipiului Bucureşti, într-o zonă protejată construită”, se precizeaza într-un comunicat transmis de către IGPR.