Evenimentul Zilei > Justitie > Polițiștii au pedepsit aspru 4 operatori economici! Au confiscat peste 1 milion de lei. Ce reguli au încălcat
Polițiștii au pedepsit aspru 4 operatori economici! Au confiscat peste 1 milion de lei. Ce reguli au încălcat

Polițiștii au pedepsit aspru 4 operatori economici! Au confiscat peste 1 milion de lei. Ce reguli au încălcat

Poliţiştii locali din Galați au confiscat peste 1 milion de lei de la 4 operatori economici, din domeniul alimentaţiei publice şi al saloanelor de înfrumuseţare. Aceștia nu aveau autorizație pentru a își desfășura activitatea.

4 operatori economici din Galați au încălcat măsura suspendării activităţii. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei, a transmis mai multe detalii.

Aurelia Matei a declarat că măsura confiscării s-a pus în aplicare în urma unor controale efectuate în urmă cu ceva timp, cel mai recent având loc în urmă cu şase luni, iar cel mai vechi în urmă cu trei ani, unde cei patru agenţii economici sancţionaţi daveau diverse afaceri în domeniul alimentaţiei publice şi al saloanelor de înfrumuseţare.

Sursă: arhiva EVZ

Celor 4 operatori economici li s-a suspendat activitatea după ce autoritățile au descoperit că nu dețineau autorizaţie de funcţionare din partea Primăriei Municipiului Galaţi.

Autoritățile i-au prins în fapt

“După verificările iniţiale s-a constatat că respectivii agenţi economici au funcţionat în perioada de suspendare a activităţii, ceea ce a dus implicit la o nouă sancţiune contravenţională şi măsura complementară de confiscare a veniturilor realizate de la data suspendării, la data controlului. În aceste condiţii, în conformitate cu prevederile legale suma confiscată de poliţiştii locali se transformă în venit la bugetul statului.

Activităţile de confiscare a veniturilor obţinute în urma derulării activităţii pe perioada suspendării, au avut loc în trimestrul IV al anului 2021 şi sunt primele acţiuni de genul acesta derulate de poliţiştii locali gălăţeni“, a notat Aurelia Matei.

Polițiștii locali au confiscat 1 milion de lei, iar 794.000 lei proveneau de la un singur operator economic care deţine un magazin mixt, potrivit Impact.