Evenimentul Zilei > Justitie > Polițiștii au dat iama în braconierii din Deltă. Ce captură au făcut
Polițiștii au dat iama în braconierii din Deltă. Ce captură au făcut

Polițiștii au dat iama în braconierii din Deltă. Ce captură au făcut

Polițiștii din Delta Dunării au oprit un bărbat care transporta, într-o autoutilitară, mai bine de 786 de kilograme de pește proaspăt, braconat. Marfa a fost confiscată și scoasă spre comercializare într-un magazin specializat, iar individului i-a fost întocmit dosar penal.

Evenimentul s-a întâmplat pe raza comunei Baia, în județul Tulcea, pe 21 aprilie a.c. Potrivit unui comunicat de presă, lucrătorii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de o persoană din București, care transporta 786 de kilograme de pește proaspăt.

Peștele confiscat, în valoare de 5.300 de lei ar fi provenit, conform informațiilor furnizate de poliție, din Delta Dunării și ar fi fost pescuit în perioada de prohibiție. Polițiștii au identificat speciile somn (172 de kg), crap (152 de kg), plătică (240 de kg), caras (194 de kg), singer (21 de kg) și șalău (7 kg).

„Marfa a fost confiscată și predată unei societăți de profil spre valorificare, contravaloarea făcându-se venit la bugetul consolidat al statului. Autoutilitara a fost indisponibilizată și introdusă la camera de corpuri și obiecte delicte. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 64 litera h) din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, se arată în comunicatul de presă.