Poliţişti rutieri, arestaţi pentru mită

Poliţişti rutieri, arestaţi pentru mită

Liviu Dumitru şi Dumitru Bălăceanu, doi agenţi de la Poliţia Rutieră Prahova, au fost arestaţi astăzi pentru 29 de zile, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Cei doi sunt acuzaţi de favorizarea infractorului, luare de mită, fals intelectual şi uz de fals. Un al treilea poliţist va fi cercetat în libertate.

Oamenii legii au pretins şi primit 4.000 de euro şi 400 de dolari pentru a falsifica datele dintr-un proces verbal de contravenţie. Astfel, un prahovean care a fost surprins în timp ce conducea fără carnet şi sub influenţa băuturilor alcoolice a fost înlocuit cu o altă persoană, care poseda permis.

„Poliţiştii au întocmit în fals un proces verbal de contravenţie, faptă sancţionată cu închisoarea de la 1 la 15 ani”, a declarat Daniel Ghiţă, purtător de cuvât al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cei care au încalcat legea trebuie să suporte consecinţele. Acţiunile colegilor arestaţi nu caracterizează imaginea serviciului nostru”, a declarat comisarul Costin Tatuc, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

CITIŢI ŞI:

Descindere în masă la Poliţia Rutieră Constanţa