Cu toate astea, presa germană a simțit nevoia să selecteze informațiile pe care le-a oferit publicului. Niciun cuvânt despre faptul că ucigașii nu erau germani. Ba, mai mult, au încercat să acrediteze ideea că a fost vorba de un accident, că adolescenții nu au fost împinși în fața trenului, ci ar fi căzut pe șine în timpul încăierării. Câteva exemple sunt edificatoare: Nurnberg News a notat că un „tânăr bărbat” a fost arestat ca suspect. Suddeutsche Zeitug sugerează că încăierarea dintre adolescenți a dus la „un sfârșit tragic”, pentru că băieții au căzut pe șine și au fost omorâți de tren. Opinia că a fost vorba de un accident este împărtășită și de Bavarian Rudfunk. Și exemplele ar putea continua… Adevărul a ieșit la iveală abia în a treia zi, când cotidianul Bild a scris că agresorii sunt „un turc și un grec, ambii născuți în Germania”. 

Cele două victime, Luca și Frederic, veniseră din Heroldsberg săși petreacă seara de vineri în clubul „Nightlife” din Nurnberg. Pe la miezul nopții s-au întors la gară să ia trenul spre casă. În gară s-au întâlnit cu un prieten, dar și cu cei doi agresori. Potrivit poliției, scandalul a început dintr-un motiv stupid. Grecul și turcul au reacționat extrem de violent. De altfel, imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că nu a fost vorba de niciun fel de accident. Adolescentii au fost împinși cu intenție în fața trenului care se apropia.

Dincolo de grozăvia crimei, acest mod truchiat de a prezenta realitatea a devenit o constantă a presei mainstream. Nu o dată, atentate teroriste au fost catalogate drept acțiuni ale unor persoane dezechilibrate. Asta ca să nu mai vorbim de nenumăratele articole în care se vorbea de imigranți ca de o adevărată binecuvântare pentru Germania. Cum, în ciuda propagandei, din ce în ce mai mulți germani par să se trezească la realitate în ceea ce privește imigrația masivă pentru presa germană se anunță vremuri grele din punct de vedere financiar. Asta dacă nu cumva banii vin din alte surse, nu din vânzări