Evenimentul Zilei > International > Poliţia canadiană: Teroristul din Ottawa a acţionat din motive ideologie
Poliţia canadiană: Teroristul din Ottawa a acţionat din motive ideologie

Poliţia canadiană: Teroristul din Ottawa a acţionat din motive ideologie

Michael Zehaf-Bibeau, atacatorul care săptămâna trecută a împuşcat mortal un soldat, înainte de a intra în Parlamentul Canadei, a acţionat din "motive ideologice şi politice", a anunţat poliţia duminică seara.

Jandarmeria Regală a Canadei (GRC) susţine că a găsit elemente care dovedesc faptul că motivaţia atacul terorist comis de bărbatul de 32 de ani, convertit la islam, este de natură ideologică şi politică. În plus, Bob Paulson, comisarul GRC, că atacatorul a efectuat o înregistrare video "chiar înainte de a comite acest atac" înregistrară care va fi supusă analizei de către GRC, scrie Mediafax.

Anunţul făcut de Jandarmeria Regală a Canadei vine după ce mama teroristului a declarat că fiul său prezenta tulburări psihiatrice importante. Într-o scrisoare trimisă cotidianului canadian National Post, Susan Bibeau a spus că Michael Zehaf-Bibeau "părea blocat, incapabil să-şi trăiască viaţa aşa cum era, incapabil să poată trăi aşa cum vroia", scrie Agerpres.


Citiţi şi: Imaginile cu TERORISTUL din Ottawa, înaintea ATACULUI din Parlamentul canadian, făcute publice. Autorităţile au făcut noi dezvăluiri despre individul ÎNARMAT | GALERIE FOTO

Atacul din Ottawa Atacul din Ottawa Atacul din Ottawa Atacul din Ottawa Atacul din Ottawa


Mama teroristului a scris că fiul său era nebun şi singura lui soluţie era moartea. De asemenea, aceasta a precizat că Michael Zehaf-Bibeau solicitase paşaportul pentru a merge în Arabia Saudită şi a învîţa limba arabă şi Coranul. "Încerc să înţeleg motivaţiile fiului meu şi cred că refuzul de a i se elibera un paşaport l-a împins să comită acest act iremediabil", a mai spus Susan Bibeau.

De asemenea, GRC a dezvăluit că teroristul avea asupra sa un cuţit care "provenea de pe proprietatea mătuşii sale" de la Mont-Tremblant (Québec), la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Ottawa, unde acesta şi-a petrecut noaptea de marţi. În plus, arma cu care teroristul l-a ucis pe caporalul Nathan Cirrilo, ar fi fost asunsă pe aceeaşi proprietate, mai precizează poliţia canadiană.


Citiţi şi: ULTIMELE imagini cu soldatul UCIS în atacul terorist din PARLAMENTULI canadian. Caporalul a fost ÎMPUȘCAT de INDIVIDUL care a intrat apoi ÎNARMAT în clădirea LEGISLATIVULUI | GALERIE FOTO

Ultima imagine cu Nathan Ciriilo în viaţă Nathan Cirillo Nathan Cirillo, după ce a fost împuşcat Nathan Cirillo Nathan Cirillo

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: