PNL tergiversează numirile la Bucureşti

PNL tergiversează numirile la Bucureşti

Liberalii au amânat pentru încă o săptămână numirile la conducerea PNL Bucureşti şi la sectoare, în condiţiile în care, de patru săptămâni, cea mai mare organizaţie din ţară este condusă interimar de Cristian Buşoi.

De altfel, europarlamentarul liberal ar putea prelua conducerea PNL Bucureşti, dar momentan, acesta nu a ajuns la un compromis cu vechii democrat-liberali, în frunte cu Vasile Blaga, privind numirile de la sectoare. Mai exact, Buşoi ar vrea ca la nivelul organizaţiilor din Bucureşti să fie organizate alegeri, în timp ce Blaga ar dori ca aceştia să fie numiţi de Centru în funcţii.

De asemenea, democrat-liberalii vor să obţină şefia a trei sectoare din Bucureşti, la egalitate cu vechii liberali, fără a ţine cont de persoanele care ar putea fi numite în organizaţile respective. „Blaga vrea să vină tot cu oameni vechi. Cezar Preda a vrut să fie şef la PNL Sector 1 de exemplu, dar l-au trimis la Dâmboviţa. Nu ne reformăm tot cu oameni vechi, nu poţi să vii în Sectorul 1, împotriva lui Clotilde Armand cu Cezar Preda. Sau la 2 cu Anca Boagiu”, a spus un vicepreşedinte din vechiul PNL pentru EVZ. De asemenea, la şedinţa BPN a PNL de ieri liberalii au fost surprinşi că pentru prima oară din luna ianuarie, a fost prezent şi preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, singurul dintre vechii liberali care a câştigat o şefie de CJ la alegerile locale.

Liberalii se află pe ultima sută de metri a fuziunii: ieri, în 12 organizaţii judeţene s-au ales preşedinţi unici.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, aşa cum EVZ a anunţat, PNL a decis, cu unanimitate de voturi, să meargă singur la alegerile parlamentare. „Suntem un partid cu blazon, puternic, singurul partid din România care poate câştiga alegerile fără să aibă nevoie de o asociere, colaborare cu un alt partid”, a anunţat Alina Gorghiu.