Șeful filialei PMP Buzău, Adrian Mocanu, a trecut în tabăra liberală

Șeful filialei PMP Buzău, Adrian Mocanu, a trecut în tabăra liberală Sursa foto: Arhiva EVZ

Schimbări strategice, semnificative, au fost dezbătute și validate în ședința Biroului Politic al Partidului Național Liberal. Pentru ca deciziile să fie validate, liberalii au convocat Consiliul Național. Organism care ar urma să se reunească pe 27 ianuarie 2024.

Partidul Național Liberal (PNL) este în plină campanie de reorganizare, în contextul în care ne desparte mai puțin de un an de zile de primele alegeri. Schimbări strategice, semnificative, au fost dezbătute și validate în ședința Biroului Politic al partidului.

PNL își reface imaginea după scandalul vaccinurilor

Șefii PNL au luat decizii importante pentru trei filiale ale partidului. Pentru ca deciziile să fie validate, liberalii au convocat Consiliul Național. Organism care ar urma să se reunească pe 27 ianuarie 2024.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până atunci, a reușit să-l coopteze pe Adrian Mocanu, lider cu influență în Partidul Mișcarea Populară (PMP). Mocanu s-a aflat la cârma celei mai performante filiale PMP din teritoriu. Totodată a ocupat funcția de președinte executiv al partidului la nivel național.

Filiala PMP Buzău a rămas fără lider

Liberalii i-au oferit în schimb funcția de președinte al filialei PNL Buzău. Una din particularitățile strategiei de reorganizare a Partidului Național Liberal constă în faptul că mai multe organizații din teritoriu nu au trimis obiectivele asumate în alegeri până la data termenului stabilit, 4 decembrie.

Mutarea strategică a PNL-ului este văzută ca fiind o măsură de consolidarea a liberalilor într-un județ strategic. Totodată, marchează shimbări importante pe scena politicii locale.

PMP rămâne fără filiala din Buzău.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Gabriel Avrămescu ar urma să fie numit prim-vicepreședinte la ASF

La scurt timp dup ce Adrian Mocanu a fost numit președinte interimar Gabriel Avrămescu și Vlad Pufu și-au anunțat demisiile din funcțiile de președinte și prim-vicepreședinte. Avrămescu ar urma să fie numit prim-vicepreședinte în cadrul ASF.

„Aşa cum am spus în nenumărate rânduri, eu nu îmi doresc să activez într-o organizaţie cu domnul Mocanu, drept urmare am solicitat conducerii să-mi fie aprobată desfăşurarea activităţii politice în alt judeţ, colegul meu senatorul Vlad Pufu, prim-vicepreşedinte, şi-a anunţat şi dumnealui demisia şi din funcţia de prim-vicepreşedinte şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, domnul primar Rusen de la Scutelnici, care este prim-vicepreşedinte, şi-a anunţat şi dumnealui demisia din funcţie şi secretarul general al organizaţiei judeţene", a declarat deputatul Gabriel Avrămescu.

Alături de Gabriel Avrămescu, şi-a înaintat demisia din funcţie şi preşedintele organizaţiei municipale a PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu.

„Mi-am dat demisia dintr-un gest de onoare şi corectitudine faţă de colegii mei cu care am pornit un proiect în urmă cu trei ani şi mi se pare corect ca în momentul în care se închide o etapă în viaţa unui proiect să rămân parte din echipă. Mă pun la dispoziţia partidului filialei Buzău şi în măsura în care noua conducere consideră că mai are nevoie de serviciile mele şi eu voi aprecia că toţi facem parte dintr-un nou proiect, cu siguranţă voi construi pentru PNL Buzău. M-a determinat să plec faptul că preşedintele organizaţiei şi-a înaintat demisia şi peste voinţa membrilor organizaţiei s-a luat decizia aducerii unei alte conduceri în BPN. Pentru mine PNL, dreapta românească, rămâne un proiect de suflet", a precizat senatorul Vlad Pufu.

George Tuță, președinte interimar al PNL Sector 1

Tot în cadrul ședinței Biroului politic PNL, George Tuță a fost validat în funcția de președinte interimar al PNL Sector 1. Politologii apreciază că aceste mutări, semnificative de altfel, sunt mai mult decât o simplă mutare. Mișcarea face parte dintr-o strategie amplă a liberalilor în perspectiva anului electoral 2024.

De partea cealaltă, PMP a încasat o lovitură grea în materie de vizibilitate și credibilitate. În tot acest timp PNL și-a consolidat imaginea într-un județ crucial. Cu alte cuvinte, prin aceste decizii de ordin strategic, pentru liberalii începe o luptă intensă pentru consolidarea filialelor din țară și pentru a-și asigura poziția în următorul peisaj politic al României.