Nicolae Ciucă, declarație despre candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024

Nicolae Ciucă, declarație despre candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024 Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, fost premier și ministru al Apărării, de profesie general al Armatei Române, spune „clar și fără echivoc, că pilonul 2 de pensii nu va fi modificat și totul a fost asumat prin PNRR, punându-se în aplicare majorarea de la 1 ianuarie 2024.

Nicolae Ciucă, participând la întâlnirea Ligii Aleșilor Locali din regiunea Sud-Vest Oltenia de la Slatina, a afirmat vineri, într-o conferință de presă, că PNL nu a luat o decizie privind candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024.

Nicolae Ciucă, despre candidatură

El a mai subliniat:

„Nu poţi să ceri unui partid să vină să câştige alegerile şi preşedintele partidului să se dea la o parte. Când va veni vremea, vom vorbi despre toate. Dumneavoastră, celor de la Olt, ca şi celor de la Dolj, le pot spune că în momentul de faţă PNL, cu toţi oamenii care sunt aici, PNL are cea mai valoroasă resursă umană, are capacitatea, are potenţialul (...), poate să îşi asume abordarea şi câştigarea alegerilor în 2024, pornind inclusiv de la premisa rezultatelor din ciclul electoral trecut. Ca atare, nu poţi să ceri unui partid să vină să câştige alegerile şi preşedintele partidului să se dea la o parte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolae Ciucă mai spune că nu s-a stabilit nimic. Decizia privind candidatura prezidențială se ia în toate forurile partidului, ce va fi anunțată.

Liderul PNL spune că nu va refuza dacă i se va cere să candideze.

 

 

 

Liberalii scot „arsenalul greu” pentru alegerile din 2024

PNL va trimite la luptă cei mai aprigi membri în prima linie. Printre aceștia se enumeră Rareș Bogdan, Lucian Bode, Dan Motreanu și Gheorghe Flutur.

Aceștia vor conta pe sprijinul acordat de Iulian Dumitrescu, Ion Dumitrel, Emil Boc, Vasile Blaga și Ilie Bolojan.

Șefii județeni care nu-și vor atinge obiectivele asumate în alegeri vor fi obligați să renunțe la funcțiile de partid. Inclusiv fostul premier și actual lider de partid este vizat dacă PNL nu atinge un scor electoral după așteptările membrilor de partid.

Nicolae Ciucă dă de înțeles că va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale 2024

În concluzia unei reuniuni a Partidului Național Liberal desfășurată la Sinaia, Nicolae Ciucă a dat de înțeles că el va fi candidatul partidului pe care îl conduce la alegerile prezidențiale din 2024, fără să spună însă clar acest lucru.

El a confirmat, printre altele, că astăzi PNL a luat o singură decizie, aceea de a merge în alegeri „prin noi înșine”.

Fostul premier a menționat în acest sens că partidul liberal are și capacitatea, dar și resursa umană în acest sens.

PNL, în Uniunea Democrată Internațională

„Partidul Naţional Liberal este cel mai vechi partid de centru-dreapta din Europa şi împărtăşim aceleaşi valori de centru-dreapta cu membrii IDU, precum libertatea politică şi individuală, egalitatea de şanse, sprijinirea mediului privat şi respectarea statului de drept.

Vom lucra cu celelalte partide membre pentru a promova aceste valori în România şi în regiune. În contextul geopolitic actual, noi, partidele de centru-dreapta, trebuie să fim cât mai unite în apărarea liberalismului şi valorilor noastre democratice peste tot în lume”, a declarat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.La rândul său, deputatul european Siegfried Mureșan a afirmat că aderarea la Uniunea Democrată Internațională confirmă faptul că PNL este singurul partid de centru-dreapta din România recunoscut pe plan internațional.

Această afiliere va contribui la sporirea influenței la nivel internațional și va deschide noi oportunități de colaborare cu alte partide de centru-dreapta din Europa și din afara ei.