Nicolae Ciucă dă de înțeles că va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale 2024

Nicolae Ciucă dă de înțeles că va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale 2024 Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

În concluzia unei reuniuni a Partidului Național Liberal desfășurată la Sinaia, Nicolae Ciucă a dat de înțeles că el va fi candidatul partidului pe care îl conduce la alegerile prezidențiale din 2024, fără să spună însă clar acest lucru.

Nicolae Ciucă a confirmat, printre altele, că astăzi PNL a luat o singură decizie, aceea de a merge în alegeri „prin noi înșine”.

Fostul premier a menționat în acest sens că partidul liberal are și capacitatea, dar și resursa umană în acest sens.

Nicolae Ciucă dă de înțeles că va candida la alegerile prezidențiale 2024

„Este important să vă împărtășesc modul în care s-a ajuns la această știre. La discuțiile interne am asumat că voi conduce PNL împreună cu toți membri Biroului Politic Național, cu președinții de filială, cu tot activul de partid, în tot ceea ce înseamnă campanii din 2024.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebarea a venit de la un coleg, dacă îmi asum tot ceea ce înseamnă linia electorală din 2024 și a fost cât se poate de evident și e cât se poate de natural în calitate de președinte al partidului.

Nu pot să-i îndemn să facem ceva dacă nu-mi asum responsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegeri din 2024”, a punctat Nicolae Ciucă.

Fostul premier a ținut să puncteze că guvernarea e principala lor preocupare în acest moment. Astfel, trebuie să se aibă în vedere că, mai mult decât până acum, PNL va continua să desfășoare activități specifice la nivelul Executivului și administrației locale.

Totul pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin programul de guvernare.

Liberalii și-au exprimat nemulțumirea față de partenerii de coaliție

În timp ce Nicolae Ciucă își anunță candidatura la alegerile prezidențiale, membrii Partidului Național Liberal au exprimat îngrijorarea față de partenerii lor din coaliție, Partidul Social Democrat (PSD).

Unul dintre criticii duri ai social-democraților a fost europarlamentarul Rareș Bogdan. Acesta s-a arătat nemulțumit de ironiile lansate de colegii din coaliție la adresa liberalilor. Acesta s-a și aliniat cu poziția majorității membrilor PNL care sunt nemulțumiți de colaborarea în coaliție.

PSD vor să pară băieți buni, însă ne atacă începând de aseară prin «Divizia Bălăceanca»”, ar fi spus Rareș Bogdan, în aprobarea auditoriului.

PNL

PNL. Sursa foto: Nicolae Ciucă, Facebook

Nicolae Ciucă confirmă: PNL va merge singur la alegeri

Liderii liberali au decis, în unanimitate, să aleagă calea „prin noi înșine” pentru alegerile de anul viitor.

Fostul premier s-a pronunțat în favoarea continuării guvernării cu PSD și le-a cerut colegilor săi să dea dovadă de răbdare și pe mai departe.

„Din punct de vedere politic cred că am fost suficient de răbdători. Și vă cer să avem în continuare capacitatea de răbdare la guvernare și atitudinea față de campania electorală și competiția pentru 2024.

Noi ne tot asumăm echilibrul și responsabilitatea din partea PNL. Dar nu fără ca ceilalți să țină cont de această onestitate și trăsătură de caracter pentru ce înseamnă stabilitatea României și exercitarea actului de guvernare.

Sigur că vom fi mereu responsabili și echilibrați că așa suntem noi. Dar nu vom accepta altceva decât tot responsabilitate și onestitate de la orice partener”, a mai precizat Ciucă, președintele PNL.