Anunțul a fost făcut de Alina Gorghiu, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, pe o rețea de socializare.

”Ieri, PNL a înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților o propunere legislativă care vizează prorogarea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor. O normă care nu este oportună acum, așa cum a constatat și Comisia de la Veneția. Întreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ar urma, astfel, să fie modificată OUG nr. 92 din 15 octombrie 2018, printr-un articol unic:

„Prevederile art. 1 pct. 142 din Legea nr. 242/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2014 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu referire la art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2014 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.”

Deputatul PNL completează: ”Realitatea nu poate fi negată: volum mare de dosare, deficit de magistraţi. Iar de aici, lanţul slăbiciunilor devine tot mai lung: termene peste termene, decizii amânate, cauze care nu sunt soluționate într-un termen rezonabil… Tabloul nu este unul care să atragă aplauze. Tocmai de aceea, soluţia este una singură: amânarea termenului de intrare în vigoare pentru 1 ianuarie 2021”.