Liberalii au avut marți o zi încărcată, președinții comisiilor de specialitate din aprtid întrunindu-se la sediul partidului pentru a finaliza draftul de guvernare.

„Ni se reproșează că doar criticăm și atacăm și nu facem nimic constructiv. Așa că o să venim cu un draft de program de guvernare, dar și cu o echipă despre care să spunem: ei sunt, cu ei defilăm la guvernare", a declarat un vicepreședinte al PNL.

Astfel, draftul programului de guvernare arată că, dacă moțiunea de cenzură va trece, PNL va propune în funcția de premier pe liderul partidului, în timp ce vicepremier va fi numit Siegfried Mureșan, cu toate că acesta s-a înscris de curând în partid.

Printre numele vehiculate de liberali pentru preluarea portofoliilor ministeriale se numără Victor Paul Dobre la Administrație și Interne, Florin Cîțu la ministerul de Finanțe, Lucian Bode la Transporturi, Dan Vîlceanu la ministerul Muncii, Marilen Pirtea sau Raluca Turcan la ministerul Educației și Lucian Heiuș la ministerul Economiei.

Totodată, la Apărare ar urma să vină Ovidiu Raețchi, actual vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, la Agricultură – Nini Săpunaru, Ben Oni Ardelean la Externe, la Mediu – Lucia Varga și Vlad Nistor ar merge la ministerul Culturii. 

PNL a anunțat că singurul minister care va fi condus de un candidat independent ar fi Ministerul Justiției.