Evenimentul Zilei > Politica > PNL cere convocarea unui plen comun pentru votarea directorului SIE
PNL cere convocarea unui plen comun pentru votarea directorului SIE

PNL cere convocarea unui plen comun pentru votarea directorului SIE

PNL solicită ca Birourile permanente reunite să stabilească, în cursul zilei de azi, convocarea, pentru lunea viitoare, a plenului comun al Parlamentului pentru a fi dat un vot cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a anunţat chestorul liberal al Senatului, Cristian Bodea.

"PNL cere convocarea unui plen comun pentru votarea directorului SIE, (…) convocarea de urgenţă a plenului comun, pentru că intrăm în vacanţă parlamentară şi se mai lucrează doar luni şi marţi. E posibil ca foarte mulţi parlamentari să îşi fi programat vacanţa mai repede, că aşa e la noi. Or, preşedinţii celor două Camere trebuie să anunţe cât mai repede, să convoace un BPR mâine pentru a planifica pe luni, undeva la ora 17,00, un plen comun pentru numirea directorului SIE. Pentru asta trebuie anunţaţi parlamentarii din timp, pentru a nu se găsi scuze că nu sunt sau nu au ştiut din timp de acest program", a afirmat Bodea, azi, la Senat, citat de Agerpres.

Referitor la posibilitatea ca preşedinţii celor două Camere să nu convoace pentru joi Birourile permanente reunite, Bodea a explicat că se va încerca varianta unei convocări a şedinţei "cu o treime dintre membrii celor două Birouri".

"Dacă domnul Tăriceanu vrea să facă fiţe iar, îi atrag atenţia că nu e bine să se joace cu aceste proceduri. Trebuie numit acest director, a fost făcută nominalizarea de către preşedinte iar Parlamentul trebuie să intre pe procedură. Dacă dumnealui doreşte o procedură pe convocarea unei sesiuni extraordinare, să ni-o spună. Sau, dacă doreşte, să îl numim la toamnă, să stăm două luni aşteptând ca domnul Tăriceanu să vină din vacanţă", a spus acesta.

El a adăugat că UDMR şi-a anunţat deja susţinerea pentru nominalizarea făcută de către preşedintele Klaus Iohannis la SIE, existând totodată posibilitatea ca UNPR "să susţină în continuare aceste propuneri".

"Cred că şi jumătate din PSD, cel puţin, va susţine. Acum că domnul Tăriceanu vrea să facă o oarecare concurenţă preşedintelui Iohannis şi să pară principalul opozant, e jocul dumnealui, dar nu cred că îl avantajează. România are nevoie de un director SIE şi nu mai trebuie să mai prelungim încă două luni această procedură", a mai spus Bodea.