"Discuţiile din spaţiul public din ultimele zile, în care se aduc în dezbatere tot felul de scenarii referitoare la numele persoanei susţinute de Alianţa Creştin-Liberală la Preşedinţie, sunt pure teme de propagandă şi dezinformare", afirmă Gorghiu, citată de Agerpres.

În acelaşi text, purtătoarea de cuvânt a PNL aminteşte că, încă din vară, a fost anunţat public candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, acela fiind Klaus Iohannis, care s-a şi înscris oficial în cursa electorală. 

"Intensificarea, odată cu apropierea alegerilor, a discuţiilor despre orice alte scenarii în afara acestei realităţi nu face decât să confirme ipoteza lansării cu bună ştiinţă a unor astfel de manipulări. Este regretabil că sunt unii candidaţi care intră în astfel de jocuri. Declaraţiile şi comportamentul acestora sunt ofensatoare în primul rând pentru electoratul pe care pretind că ar dori să îl reprezinte. Niciun candidat serios nu se poate înscrie în cursa electorală pentru Preşedinţie cu susţinerea unei anumite grupări politice, pentru ca apoi să declare că este gata să se substituie candidatului unui alte forţe politice", afirmă Alina Gorghiu. 

În opinia sa, astfel de acţiuni "nu fac cinste candidaţilor care le practică" şi sunt "nedemne pentru orice om responsabil care îşi propune să fie ales pentru cea mai înaltă demnitate în stat".