Evenimentul Zilei > Politica > PNL anunță că Adomniței se află „doar” sub control judiciar, deci nu va fi sancționat pe linie de partid
PNL anunță că Adomniței se află „doar” sub control judiciar, deci nu va fi sancționat pe linie de partid

PNL anunță că Adomniței se află „doar” sub control judiciar, deci nu va fi sancționat pe linie de partid

PSD, un partid care promovează pe toate vocile măsuri şi legi care opresc de facto lupta anticorupţie şi-a găsit timp să dea lecţii altora despre integritate, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

"După mai bine de o lună în care PSD s-a mobilizat alături de toţi aliaţii săi, utilizând toate subterfugiile procedurale, pentru a-l proteja pe Dan Şova, astăzi România trăieşte imposibilul: PSD vrea să devină profesorul de moralitate şi anti-corupţie, în timp ce îşi protejează parlamentarii cu o consecvenţă demnă de cauze mai bune. Partidul care săptămânal legitimează blocarea cererilor DNA prin voturile sale şi prin discursul public, care promovează pe toate vocile măsuri şi legi care opresc de facto lupta anticorupţie, partidul care a creat un brand negativ în politica noastră – "marţea neagră", şi-a găsit timp să dea lecţii altora despre integritate", declară într-un comunicat transmis duminică Agerpres.

El spune că integritatea a rămas pentru PSD ''o lozincă'', atâta timp cât toate măsurile anunţate de "reformă internă" au fost un simulacru, nefiind asumate în mod real niciodată de conducerea social-democraţilor.

"PSD are nevoie să se reformeze profund, înainte să poată face evaluări altor parteneri de competiţie politică. În acelaşi timp PNL a votat şi şi-a asumat ferm criterii de integritate clare care au la bază principiul egalităţii în faţa legii. Statutul PNL prevede că orice membru de partid este suspendat de drept chiar şi în cazul unei arestări preventive. Nu am putut observa aceeaşi măsură, de exemplu, în cazul lui Gheoghe Nichita, care a rămas membru al PSD. Menţionez că în situaţia lui Cristian Adomniţei, membru PNL, judecătorul a decis doar punerea sub control judiciar", adaugă liberalul.