Evenimentul Zilei > Actualitate > Reintroducerea examenelor de ADMITERE la LICEU şi la FACULTATE? Cine dorește modificarea Legii Educaţiei Naţionale
Reintroducerea examenelor de ADMITERE la LICEU şi la FACULTATE? Cine dorește modificarea Legii Educaţiei Naţionale

Reintroducerea examenelor de ADMITERE la LICEU şi la FACULTATE? Cine dorește modificarea Legii Educaţiei Naţionale

Unul dintre partidele din Opoziție a anunțat că dorește modificarea Legii Educaţiei Naţionale, în scopul reintroducerii examenului de admitere la facultate.

Partidul Național Liberal anunţă între priorităţile sale legislative modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale în vederea reintroducerii examenului de admitere la liceu, prin care să fie admişi doar candidaţii cu note peste 5.

 ”Măsură trebuie să fie bine pregătită şi să intre în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021. Competiţia pentru admiterea în liceu va conduce la o mai bună orientare în carieră a elevilor şi o revigorare a învăţământului profesional“, susţine PNL.

„Vrem să readucem prestigiul cuvenit pentru studiile universitare şi să redăm angajatorilor încrederea în studiile şi în diplomele de licenţă“, precizează liberalii.

PNL mai anunţă măsuri legislative care să garanteze, cel puţin începând cu anul şcolar 2019-2020, faptul că fiecare şcoală va avea minim un consilier şcolar.  Liveralii propun dublarea numărului de consilieri şcolari faţă de ce prevede azi Legea Educaţiei Naţionale. Astfel, în următorii ani, toate şcolile să aibă un număr rezonabil de consilieri bine pregătiţi care să îndrume elevii în procesul didactic şi în cariera de mai târziu.

De asemenea, ei își doresc “dublarea numărului de burse pentru învăţământul profesional, actualizarea cuantumului acestora la necesităţile actuale şi oferirea unor deduceri fiscale reale pentru companiile care vor să investească în programe de formare profesională“.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: