Evenimentul Zilei > Politica > PNL a ajuns la ruptură. Primul deputat care părăsește partidul alături de Ludovic Orban
PNL a ajuns la ruptură. Primul deputat care părăsește partidul alături de Ludovic Orban

PNL a ajuns la ruptură. Primul deputat care părăsește partidul alături de Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, care tocmai a fost exclus din partid, este urmat de un alt partlamentar, un apropiat de-al său.

Deputatul PNL Ionel Dancă a anunţat că părăseşte Partidul Naţional Liberal, după excluderea din partid a lui Ludovic Orban. El a formulat un adevărat rechizitoriu la adresa actualei conduceri a partidului. O numește o gașcă „de nevertebrate politice, de lichele şi trădători, de impostori şi bufoni” că va distruge PNL. Mai mult, deputatul acuză că Florin Cîțu și ceilalți componenți ai echipei câștigătoare își bat joc de români, predând guvernarea la PSD.

„Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec şi eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul şi a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL. Nu pot accepta trădarea şi bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis şi PNL care dau acum guvernarea ţării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea am luptat şi muncit şi împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat”, a scris Ionel Dancă într-o postare pe Facebook.

În opinia sa, excluderea fostului președinte Ludovic Orban reprezintă eliminarea spiritului liberal din PNL.

„Istoria Partidului Naţional Liberal din ultimii 30 de ani se identifică cu Ludovic Orban care şi-a dedicat aproape toată viaţa partidului şi a luptat cu toată energia împotriva avatarurilor comuniste din politica românească, de la FSN, FDSN, PDSR şi PD până la actualul PSD. Din păcate, o gaşcă de nevertebrate politice, de lichele şi trădători, de impostori şi bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către preşedintele Klaus Iohannis, distruge Partidul Naţional Liberal şi îşi bate joc de români, predând guvernarea şi ţara la PSD”, a mai scris deputatul Ionel Dancă.

Ionel Danca Ludovic Orban
Sursa foto. EVZ

Ionel Dancă acuză distrugerea speranței

În recizitoriul pe care l-a formulat, la adresa echipei lui Florin Cîțu, deputatul acuză faptul că mai grav decât distrugerea partidului este distrugerea speranţei într-o guvernare de dreapta.

„Eu încă mai am această speranţă şi sunt hotărât să lupt în continuare pentru o nouă politică naţională liberală care să le ofere românilor din nou încrederea într-o guvernare de dreapta care să ofere şansa de dezvoltare şi de realizare în viaţă fiecărui român. Indiferent de nume şi de siglă, suntem şi rămânem liberali, pentru România până la capăt”, spune în final Dancă.

Conducerea PNL a decis excluderea lui Ludovic Orban

Biroul Executiv al PNL a propus, vineri, excluderea lui Ludovic Orban din partid. Această propunere urmează să fie supusă votului în Consiliul Politic Naţional. La finalul ședinței în care s-a propus excluderea sa, Ludovic Orban a declarat că se simte mândru şi onorat că a ajuns victimă a unei găşti demolatoare.

„Sunt liber să creez alături de colegii mei care au caracter, onoare, bun-simţ, decenţă şi respect faţă de cetăţeni o forţă care să redea din nou şansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, naţional, bazat pe valorile creştione de dezvoltare a României”, a anunţat Ludovic Orban.