Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban trece la amenințări. „E o rușine pentru conducerea PNL. O sinucidere politică”
Ludovic Orban trece la amenințări. „E o rușine pentru conducerea PNL. O sinucidere politică”

Ludovic Orban trece la amenințări. „E o rușine pentru conducerea PNL. O sinucidere politică”

„Dacă (n.r. PNL va face) alianță cu PSD, drumurile noastre se vor despărți”, a anunțat, luni seară, 8 noiembrie, fostul președintele al liberalilor, Ludovic Orban, la Vila Lac, acolo unde PNL discută cu cine va continua să guverneze România: USR sau PSD. Simplul fapt de a sta la masa negocierilor cu social-democrații reprezintă o gravă încălcare a principiilor și valorilor liberale, a acuzat Ludovic Orban, precizând că își dorește să apere interesele românilor în continuare.

„Se discută despre viitoarea formă de majoritate parlamentară și am venit să susțin punctul meu de vedere categoric, că sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD. De 31 de ani, în viața mea politică, am luptat împotriva stângii post-comuniste, care a împiedicat dezvoltarea României și sunt categoric împotriva oricărei guvernări cu PSD. De altfel, e o rușine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuții cu PSD în loc să facă ce așteptau românii de la noi, adică să refacă coaliția de centru-dreapta și să asigurăm o guvernare consolidată cu angajamentele pe care ni le-am luat față de cetățenii români în campania electorală din decembrie.

„A face înțelegere cu PSD reprezintă sinucidere politică”

Decizia de a face înțelegere cu PSD, la evidenta presiune și inițiativă a președintelui Iohannis reprezintă o trădare gravă a cetățenilor români care au votat cu PNL, care si-au pus nădejdea, care și-au dat încrederea în PNL și reprezintă o sinucidere politică pentru cei care iau o astfel de decizie. Chiar dacă se va învesti un Guvern, acesta nu va fi un Guvern al cetățenilor români, care cred în valorile liberale, care cred în democrație, într-o justiție independentă, în economie privată, în inițiativa individuală și dezvoltarea României prin munca, efortul și inițiativa oricărui cetățean român”, a declarat Ludovic Orban la ședința Biroului Politic National al PNL, care se desfășoară la Vila Lac 1.

Ludovic Orban demisionează din PNL dacă liberalii dau mâna cu social-democrații

Fostul președinte al partidului liberalilor a transmis vehement că dacă PNL va bate palma cu PSD, atunci își va da demisia din partid. De altfel, Ludovic Orban a transmis, anterior, în repetate rânduri că dacă valorile liberale nu se vor mai respecta, va pleca din formațiunea politică în cauză.

„Dacă se face o alianță de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor desparți. Eu rămân fidel cetățenilor români care au avut încredere în PNL, în valorile liberale și trebuie să le asigurăm reprezentarea politica în Parlamentul României”, a transmis Ludovic Orban.

„Poate acum înțelegeți de ce bătălia pentru funcția de președinte PNL s-a dat de partea adversă cu toate armele din dotare, pentru că eu niciodată nu aș fi acceptat o mezalianță cu PSD”, a punctat fostul lider PNL.