Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > EXCLUSIV. Am aflat cine i-a dat lovitura devastatoare lui Florin Cîțu. Un personaj cu greutate din politică. Replica lui Dancă
EXCLUSIV. Am aflat cine i-a dat lovitura devastatoare lui Florin Cîțu. Un personaj cu greutate din politică. Replica lui Dancă

EXCLUSIV. Am aflat cine i-a dat lovitura devastatoare lui Florin Cîțu. Un personaj cu greutate din politică. Replica lui Dancă

Astăzi, premierul Florin Cîțu a primit o lovitură devastatoare prin publicarea informației potrivit căreia în perioada în care își făcea studiile în SUA a făcut o greșeală.

Este vorba despre faptul că Florin Cîțu a condus un automobil sub influența băuturilor alcoolice și a fost pedepsit cu amendă și două zile de închisoare de către un judecător din SUA. Din informațiile pe care le-am obținut, cel care a lansat această lovitură este Ionel Dancă, fost șef al Cancelariei prim-ministrului în perioada lui Ludovic Orban.

Ionel Dancă nu este la prima lovitură pe care i-o dă lui Florin Cîțu, fiind unul din cei mai mari suținători ai fostului premier Ludovic Orban în competiția internă. De altfel, încă din luna iulie, Ionel Dancă i-a transmis lui Florin Cițu că s-a enervat “big time”.

Prin informația dată publicității astăzi se dovedește că atunci când am spus că această competiție internă din interiorul liberilor nu va avea un câștigator, ci doar  învinși, am avut dreptate. Este de așteptat ca acest tip de lovituri mediatice între tabăra lui Florin Cîțu și cea a lui Ludovic Orban să continue.

Drept la replică al lui Ionel Dancă

”Ca urmare a publicării unor informații mincinoase despre persoana mea, care îmi afectează dreptul la imagine, în articolul cu titlu: ”EXCLUSIV. Am aflat cine i-a dat lovitura devastatoare lui Florin Cîțu. Un personaj cu greutate din politică”, publicat de Evz.ro, semnat de Dan Andronic, vă solicit să ștergeți articolul mincinos în care se face referire la persoana mea din pagina de internet a publicației și să vă cereți scuze publice în cadrul publicației pentru regretabila eroare comisă.
Vă înștiințez că informațiile publicate pe pagina web www.Evz.ro despre persoana mea sunt minciuni sfruntate care nu au nicio legătură cu realitatea și nu sunt susținute de nicio o dovadă în sprijinul celor afirmate pentru simplul fapt că eu nu am nicio legătură cu subiectul la care faceți referire. Informațiile mincinoasre publicate în Evz.ro, sub semnătura lui Dan Andronic, reprezintă o jignire grosolană la adresa imaginii mele politice și un atac mizerabil în cadrul competiției interne din Partidul Național Liberal.
În situația în care nu veți publica acest drept la replică, nu ștergeți informațiile mincinoase despre persoana mea de pe pagina web www.evz.ro și nu vă cereți scuze publice, voi acționa în instanță publicația mai sus menționată și autorul articolului citat.”

Notă: Așa cum am precizat în articol este vorba de o informație politică obținută din interiorul PNL. Nu are nimic jignitor în ea. Este doar o devoalare a jocurilor de culise din politică, în interesul publicului.

Am decis publicarea integrală a dreptului la replică a politicianului Ionel Dancă, chiar dacă modul de redactare depășește limitele unei comunicări normale și civilizate. Așa știe să se exprime, așa îl publicăm.

Ca un element aflat ulterior pot adăuga că #teamorban avea informația cu procesul premierului Florin Cîțu de cel puțin 5 săptămâni. Lucru care va putea fi dovedit oricând, oriunde.

Confirmarea unui liberal de top

Astăzi, joi, 12 august 2021, la ora 08.20, știripesurse a publicat declarația liderului PNL de Gorj:

„Eu știu că (informația n.r.) este plecată dintre colegi și știam despre lucrul acesta de acum vreo două luni, pentru că cel care s-a ocupat cu lucrul acesta a spus altor colegi. Știam că o să apară, nu era niciun fel de secret. E un episod despre care mai mulți colegi știau”, a dezvăluit Vîlceanu.

Deputatul liberal a spus că și actualul președinte al partidului, Ludovic Orban, știa despre episodul respectiv a cărui protagonist a fost Cîțu.

„Știa. Cel puțin acum două luni știa”, a spus Vîlceanu.

O confirmare oficială a ceea ce am spus încă de ieri. Vîlceanu nefiind sursa mea, de-abia aștept să mă dea Ionel Dancă în judecată!

Florin Cîțu: ”Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie”

Imediat după aparția informațiilor în spațiul public despre problemele avute în SUA, Florin Cîțu a confirmat că, în urmă cu 20 de ani, a fost amendat contravenţional pentru conducere sub influenţa alcoolului, subliniind că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump, fiind obligat la vremea aceea să îşi vândă maşina şi să circule ca pieton timp de un an de zile.

„Da, acum 20 de ani, a fost vorba de un DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este ‘a misdemeanor’, este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă el se afla la volan şi dacă preşedintele Klaus Iohannis şi liderul liberalilor, Ludovic Orban, au fost informaţi despre acest incident din SUA la momentul numirii sale ca ministru al Finanţelor şi, ulterior, premier, Cîţu a explicat: „Eu am condus, a fost o greşeală, repet, am condus, am plătit foarte scump, asta este, a trebuit să îmi vând şi maşina atunci, să merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani de zile, vă daţi seama că nu este un eveniment cu care să te mândreşti, dar asta a fost.  Este o contravenţie, ştiţi că am mai plătit şi în România amenzi de circulaţie”.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ, Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: