"Dezvăluirile presei în acest caz confirmă un fapt pe care îl semnalăm de mult: mogulul Felix are în arendă cel puțin un minister din Guvernul României, cel al Agriculturii, care îi asigură profitul economic. Informațiile din presă referitoare la acest caz conduc către o serie de ilegalități comise de firmele mogulului Felix, dar și de către acțiuni cel puțin dubioase ale instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii, prin care Dan Voiculescu a reușit să ia din nou în arendă terenul din Giurgiu.

Miza finală ar fi reprezentat-o o afacere de și mai mare amploare pe care Dan Voiculescu intenționează să o realizeze prin debitorul său privat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: cumpărarea întregii suprafețe de teren, prin folosirea dreptului de preempțiune, de care arendașul sau concesionarul ar beneficia, în situația privatizării ICITID-Băneasa, proprietară terenului în cauza", se arată într-un comunicat de presă al PMP.

De asemenea, PMP a mai observat că "istoricul cazului legat de acest teren se suprapune cu toate etapele acțiunii politice împotrivă Preşedintelui României".

"Avem în acest moment tabloul complet al urii pe care media controlată de Dan Voiculescu o revarsă în fiecare zi împotrivă Președintelui României, Traian Băsescu. Nu este vorba doar de teamă de o justiție independența care poate judecă fără a ține cont de averea și influența inculpaților. În mod evident, Dan Voiculescu vrea să-l înlăture pe Președintele României și pentru că marionetele sale politice, fie că vorbim de parlamentari, miniștri sau chiar prim-ministrul țării să fie la butoanele puterii pentru a-i satisface, pe mai departe, interesele comerciale ale companiilor pe care le deține.

De altfel, istoricul cazului legat de acest teren se suprapune cu toate etapele acțiunii politice împotrivă Președintelui României, fie că vorbim de suspendarea acestuia în iulie 2012 sau instrumentarea cazului Nana. Constituirea unei comisii de anchetă este un prim pas pe care îl considerăm necesar a află adevărul în acest caz", se mai afirmă în comunicat.

Totodată, PMP a anunţat că ia în considerare să inițieze și o moțiune simplă împotrivă Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

Te-ar putea interesa și: