Propunerea consilierului PMP Daniel Turcu a fost depusă la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, organism care are în componență reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța, Primăria Constanța, Instituția Prefectului, Inspectoratul de Poliție Județeran Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. El cere achiziționarea a cinci aparate de testare în trafic a șoferilor pentru consumul de droguri, cu scopul de a preveni și diminua consecințele consumului la volan.

“Sunt de notorietate consecințele deosebit de grave ale accidentelor produse de către șoferii care au consumat droguri iar după aceea s-au urcat la volanul mașinii, fapt ce a avut efecte dezastruoase în trafic, soldate cu pierderi de vieții omenești”, spune liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz. La următoarea ședința a CJ Constanța, Claudiu Palaz va depune un proiect de hotărâre privind achiziția celor cinci aparate de testare în trafic a șoferilor care au consumat droguri și apoi s-au urcat la volan, susținând astfel “acțiunile de combaterea acestui fenomen care a devenit de nestăpânit în județul Constanța și în România.”

 

Din informațiile obținute de liderul PMP Constanța, la nivelul țări ar fi mai puțin de 10 aparate de testare antidrog.”Este inadmisibil că autoritățile cu atribuții în acest sens să nu fie mai active și să vină cu măsuri concrete și eficiente pentru combaterea consumului de droguri. Achiziția acestor 5 aparate va descuraja fenomenul consumului de droguri la volan, mai ales în perioada sezonului estival, atunci când fenomenul se amplifică” a declarat Claudiu Palaz.