Evenimentul Zilei > Actualitate > Ploile torențiale se întorc în toată România! Avertismentul de ultimă oră al meteorologilor
Ploile torențiale se întorc în toată România! Avertismentul de ultimă oră al meteorologilor

Ploile torențiale se întorc în toată România! Avertismentul de ultimă oră al meteorologilor

ANM a emis, vineri, nouă o informare de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de sâmbătă dimineața și până duminică seara, în aproape toată România.

Astfel, în intervalul 13 mai, ora 10:00 — 14 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

ANM precizează că fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai). În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși local 15 — 20 l/mp și izolat 40 — 50 l/mp.

În vestul, nordul și centrul țării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: